O mana de romani, care nu uita ca de Craciun se colinda. Suntem in Florida, in mijlocul unei familii pentru care sarbatorile inseamna traditie. Gazdele primesc colindatorii si ii omenesc cu bucate alese. Iar sufletul lor parca se simte acasa, in Romania. In bratele tatalui ei, micuta Giorgia asculta incantata cantecele romanesti.

 

SARBATORI PRINTRE PALMIERI

Nimic nu te duce cu gandul la Craciun.

Afara este cald, iar palmierii iti amintesc de plaja, nicidecum de omul de zapada:  „Daca vremea nu ne aminteste, macar colindatorii sa ne aminteasca de Craciun. E prea cald si nu simtim colindul, doar prin colindatori”, spun acestia.

Pastram cu sfiintenie traditia, limba si credinta noastra strabuna si ne bucuram atunci cand mergem impreuna cu credinciosii sa mergem sa le ducem vestea cea buna a nasterii Domnului Isus Hristos.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Pentru mine e primul an si in Statele Unite si la biserica parintelui: „Am colindat multe biserici ortodoxe din diaspora, ins ace se intampla la Hollywood pentru mine este o premiera".

In casele romanilor din america miroase a sarmale si carnati. Si gandurile tuturor se indreapta spre tara in care s-au nascut. Iar stirile kanal d le daruiesc o bucata de romanie, draga sufletului lor.

Cantareste mult aceasta colinda in limba roman apt dvs? Mult, foarte mult, mai ales aici pt noi cei care suntem peste hotare, da.

 

NUMAI BUCATE ROMANESTI

E forfota mare si singurul restaurant romensc din Hollywod, locul in care romanii sunt asteptati in fiecare an in seara de Craciun.

Se mananca romaneste si la Hollywood? "Da, este un restaurant romanesc, in care noi pregatim pentru clientii nostril si pentru nationalii nostril bucate romanesti. Eu pastrez unele retete de acasasi sper sa facem cunoscuta bucataria romaneasca si celor cu care venim in contact".

Mama a fost cea care i-a starnit pasiunea pentru bucatarie, a gatit pentru botosanenenii lui, iar apoi a ajuns in America, unde le gateste pofticiosilor de aproape 17 ani: „Avem piftie, salata boeuf, carnati proaspeti, care vor fi pusi pe gratar, sarmalute in foi de varza, lebar”.

Pe toate le va aseza pe masa invitatilor in seara de Craciun.

Celor de acasa le tramit multa sanatate, bucurii si fie ca anul care vine sa fie anul implinirilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si