Intr-o patiserie din Baia Mare se prepara de zor prajituri traditionale... mai mult pentru romanii din strainatate, decat pentru pofticiosii de acasa. S-au comandat prajituri cu nuca, foi de miere, cornulete si cozonaci. Toate vor ajunge pe mesele de craciun de peste hotare.
Aurel Bizo, administrator patiserie: Ma apuuca uneori rasul, Si in merica, Canada, Australia ajung. Este o distanta destul de mare, dar gustul de acasa ii indeamna sa faca fel de fel de compromisuri
Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro
Citeste si: Un tănăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro
Ioan Tataran, producator carne: Si romanii dins trainatate doresc produse traditionale, sa-si aduca aminte de traditia romaneasca. Ne-au comandat in special carnatul de casa, care este cel mai cautat, toba, caltabos costita afumata si sunculita taraneasca.
Carnatii si sunca sunt afumate traditional si au condimente naturale.
Ioan Tataran, administrator carmangerie: Aici avem ciolan afumat, carnaciori picanti, avem si piept ardelesnesc. Ele sunt facute in mod traditional, totul fara aditivi cu condiemnte naturale.
Un pachet cu carne ajunge sa cantareasca si 15 kilograme, dar fabricile se asigura ca aceste colete cu bunatati vor ajunge intacte la romanii din strainatate.
Atat patiserii, cat si producatorii de carne vor onora toate comenzile pana la sfarsitul saptamanii viitoare.