Vasile și Romina sunt din Țara Oașului și locuiesc de 15 ani în Irlanda. Au trei copii, toți născuți peste granițele țării, și, chiar dacă România le e atât de dragă, spun că nu s-ar întoarce curând acasă.

Vasile Negru: "Suntem puțin supărați că lăsăm părinții acasă și tot, dar în rest...acolo e casa noastră. Acolo ne simtim cel mai bine. Aici venim numai că avem rude și părinți.

Mai în siguranță, mai respectați, e altfel lumea."

Vin doar să își vadă familiile

Cei doi soți vin acasă de două-trei ori pe an, doar să își vadă familiile și să petreacă timp cu oșenii. Plecarea, întotdeauna, se lasă cu lacrimi.

"Asta-i cea mai grea parte, plecarea. Când venim, toată lumea e fericită, dar la întoarcere, e mai trist." 

Citeste si: Un român dispărut de trei luni în Germania este căutat de mama lui

Și-au luat rămas bun de la cei dragi, însă nu sunt gata de plecare, până când până când bunătățile nu sunt puse în bagaj.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ce a pregătit soacra, ea tot pregătește, face zacuscă, murături, compoturi, gemuri, de toate."

Citeste si: Un copil de un 1 an și 8 luni a căzut de la etajul al doilea al unui bloc

"Și nu lipsește nici palinca din bagaj. Așa e, e cireașa de pe tort cum s-ar zice." 

În urmă, rămân părinții cu lacrimi în ochi, deja așteptând îi vadă din nou.

Oamenii spun că nu s-ar întoarce definitiv în România

Tot în Irlanda este stabilit de 5 ani și Nicolae. Abia așteaptă an de an vara, să vină acasă. La fel ca Vasile și Romina, nici el nu s-ar întoarce definitiv pe plaiurile românești.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un băiat de 15 ani a consumat drogul „zombie” și și-a înjunghiat fratele

Nicolae: "Acasă e bine dacă ai bani, daca n-ai bani, nu e bine. Mă gândesc să ma întorc, dar nu în viitorul apropiat, poate la bătrânețe cine știe."

Este povestea a sute de mii de români plecați din țară pentru un viitor mai bun, al lor, dar și a celor pe care îi aduc pe lume dincolo de granițe. An de an, se întorc acasă fie în concediile de vară, fie de sărbători, pentru a-și vreme de câteva săptămâni. Întoarcerea este, însă, mai grea decât întreaga perioada pe care o petrec departe de casă.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si