Epidemiologul Octavian Jurma este convins că numărul persoanelor infectate zilnic în România va fi în scădere în următoarele săptămâni, iar Crăciunul ne va prinde ”un pic mai relaxați”.

Săptămâna viitoare nu vor fi peste 10.000 de persoane infectate zilnic

Previziunea lui Octavian Jurma pe următoarele trei săptămâni este și mai bună, iar acesta vorbește despre cel mult 6.000 de persoane infectate în fiecare zi. 

„Eu cred că vom coborî sub 10.000 de cazuri în prima săptămână a lunii noiembrie și sub 6.000 în partea a doua a lunii, astfel încât luna decembrie să ne prindă un pic mai relaxați”, a explicat Octavian Jurma, potrivit  Mediafax.

România a înregistrat, marți, 16.765 cazuri noi de COVID și 523 de decese. 12 dintre acestea sunt anterioare, au anunțat autoritățile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un alt spital din judeţul Buzău va fi destinat tratării bolnavilor de COVID-19

Record atins la vaccinarea anti-COVID

Peste 150.639 de persoane au fost vaccinate în 24 de ore, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). 

Potrivit CNCAV, 111.033 au primit prima doză sau doza unică de ser de la Johnson & Johnson. Alte 27.971 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia. 

Și în Capitală, rata de infectare este în scădere, marți, la 16.13

infectări la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti. 

Citeste si: Raed Arafat, despre legea care prevede accesul angajaților din sistemul public la locul de muncă. Când ar putea fi adoptată?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si