Prea puțini se mai testează din proprie inițiativă ca nu cumva să afle că au covid și să fie obligați să ste a- de sărbători- acasă. Iresponsabilitatea despre care vorbesc specialiștii ne-ar putea arunca într-o prăpastie adâncă la începutul anului viitor.

Fără să se gândească de două ori, un bărbat ne mărturișește că are de gând să-și vadă soacra de sărbători.

Un eventual simptom nu l-ar face să se testeze înainte să-și strângă în brațe ruda.

De ce nu se mai testează românii împotriva coronavirus

Tocmai această teamă de izolare îi face pe cei mai mulți să nu se mai testeze de bunăvoie- dovadă stau și cele mai recente cifre: 6 000 de cazuri au fost depistate, în ultimele 24 de ore, dintr-un total de doar 25 000 de teste- cu 40% mai puține decât în luna noiembrie. Singurii care mai află acum că au covid sunt cei cu simptome severe ale bolii și cei pe picior de plecare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus în România, 15 decembrie 2020. 6.171 cazuri noi și 204 de decese cauzate de COVID-19

Citeste si: O altă țară din Europa introduce restricții pentru români

Trăim însă și un paradox. La polul opus față de relaxarea unora, alții declară că și-au anulat vacanțele de Crăciun și Revelion, ca să nu se îmbolnăvească, dar admit- în același timp- că vor chefui acasă cu prietenii.

Nici ei nu se vor testa înainte pentru că asta ar însemna o cheltuială în plus la bugetul de petrecere.

Așadar, dacă o ignorăm, boala nu dispare, ba din contră- spun specialiștii: se strecoară mișelește mai ales în cercurile de apropiați unde nu există distanțare sau mască de protecție. De altfel, așa s-a îmbolnăvit întreaga planetă, cred cercetătorii unei universități din Statele Unite. În urma unui studiu recent, au descoperit că virusul nu poate fi luat de pe suprafețe, ci doar pe cale aeriană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si