Românii pleacă în concediu: Aglomerație în vămile din România. Aplicația care îți arată timpii de așteptare
Românii pleacă în vacanță în străinătate. Și în această dimineață vămile sunt aglomerate. Iată care sunt cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei!
UPDATE- Timpul de așteptare din Vama Petea a scăzut la 40 de minute.
Mulți români aleg să plece în străinătate în vacanță în această perioadă a anului, iar punctele de trecerea frontierei din România sunt aglomerate.
Spre exemplu, în Vama Petea din județul Satu Mare, timpul de așteptare este de 60 de minute. La Giurgiu, timpul de așteptare este de 30 de minute. Aglomerație este și în județul Arad, unde în această dimineață încep să se formeze cozi, timpul de așteptare fiind de peste 30 de minute.
Nici Vama Veche nu scapă de aglomerație, acolo timpul de așteptare fiind de 40 de minute.
Aglomerație în vămile din România- Aplicația care îți arată timpii de așteptare
Cel mai mare timp de așteptare înregistrat, peste 60 de minute, este în Vama Petea din județul Satu Mare.
Mai multe informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.
Timpii de așteptare sunt: verde- 0-29 de minute; galben- 30-59 de minute; roșu- peste 59 de minute; albastru- trafic suspendat temporar.
Aplicația on-line oferă informații referitoare la media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecerea frontierei în anumite intervale de timp.
Media este calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate, circumstanțele locale, precum și tipul de control adoptat.
Poliția de Frontieră le recomandă oamenilor să tranziteze, pe cât posibil, toate punctele de frontieră existente la graniță.
Peste 270.000 de persoane au trecut frontiera
La data de 19 iulie 2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii țării, oamenii legii au efectuat controale, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, astfel încât au fost înregistrate aproximativ 277.000
de persoane dintre care cetățeni români și străini și peste 71.100 de mijloace de transport pe ambele sensuri.
Potrivit Poliției de Frontieră, pe sensul de intrare în România au fost înregistrate peste 138.000
de persoane, dintre care peste 16.000 de cetățeni ucraineni.
În urma controalelor, polițiștii de frontieră au constatat:
42 de fapte ilegale (21 infracţiuni şi 21 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 13.500 lei;
bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 323.000
lei;
nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 22 cetăţeni români din diferite motive legale.
Controale au fost și joi, pe 20 iulie, la punctele de frontieră de la nivelul întregii țări. Au fost efectuate formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire. Astfel, un total de aproximativ 335.000 de oameni, cetățeni români și străini, dar și 84.800 de mijloace de transport, au trecut prin vămile României.
Oamenii legii au constatat:
58 de fapte ilegale (36 infracţiuni şi 22 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 25.200 lei;
bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 612.000 lei;
nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 28 cetăţeni români din diferite motive legale.