Close sidebar
Close sidebar

Românii pot spune adio artificiilor! Cei ce nu respectă legea vor fi sancționați dur

Anul acesta, autoritățile înăspresc sancțiunile pentru românii care folosesc materiale pirotehnice oricând și oriunde. Ele trebuie folosite într-un mediu controlat, cu foarte mare grijă.

Ana-Maria Costea,

Românii pot spune adio artificiilor! Cei ce nu respectă legea vor fi sancționați dur

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă sunt nelipsite artificiile, pocnitorile și tot felul de materiale pirotehnice. Este cunoscut faptul că ele sunt foarte deranjante, atât pentru oameni, cât și pentru animale care riscă să fie rănite sau să se sperie.

Autoritățile țin să ne reamintească că astfel de „distracții” se pot folosi doar în locuri speciale și cu foarte mare grijă, iar regulile încălcate vor duce la sancțiuni destul de grave.

Citește și: Responsabilii pentru tragedia de la Colectiv vor plăti pensia de întreținere pentru fiica uneia dintre victime

„Adio” materialelor pirotehnice

Materialele pirotehnice sunt interzise în mai multe locuri.

Între orele 24:00 și 06:00 este interzisă folosirea artificiilor sau a petardelor. De asemenea, folosirea materialelor pirotehnice este interzisă la o distanță mai mică de 50 de metri de locuințe ce au maxim patru niveluri și la mai puțin de 100 de metri față de cele peste patru niveluri. Totodată, nu trebuie folosite nici la o distanță mai mică de 500 de metri față de instalațiile electrice de înaltă tensiune.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

În plus, materialele pirotehnice nu trebuie folosite sub nicio formă în locurile în care se pot produce alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre. Nici pe drumurile publice unde circulp mașinile, alei pietonale sau alte spații deschise pentru pietoni nu este voie. Este interzisă folosirea lor și la 500 de metri de păduri.

Ele pot fi folosite doar la anumite evenimente, cu aprobarea autorităților locale.

Citește și: Un bărbat a găsit o grenadă într-o mobilă cumpărată

Vor fi aplicate sancțiuni dure pentru nerespectarea legii

Persoanele care nu respectă legea riscă să facă închisoare de la 3 luni până la 1 an sau o amendă usturătoare. Aceeași pedeapsă este aplicată și comercializării lor din categoria 1 și P1 către persoanele minore.

Pentru tulburarea liniștii publice prin utilizarea necorespunzătoare a petardelor și artificiilor din această categorie, se aplică sancțiuni contravenționale prevăzute în Legea 61/1999 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire social, a ordinii şi liniştii publice.

Citește și: Un bărbat de 21 de ani a fost prins de jandarmi după ce a încercat să intre la meci cu materiale pirotehnice

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI