​Sub 4 la sută din populația țării a căpătat imunitate la COVID 19, arată ultimele date analizate de DSP-uri și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de români.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, spune că, față de primele date, furnizate în vară, numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a crescut cu aproape 2 la sută.

Citeste si: Bilanț coronavirus, miercuri 2 septembrie. Cifre îngrijorătoare de la autoritățile din România

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13 mii de persoane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Patron mort într-un accident cu bicicleta. Era unul dintre cei mai bogați oameni din județul Suceava

Tătaru: Avem o imunizare mică în acest moment, ca procent

„Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate, la nivel de INSP, 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rată de imunizare de 3,86%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a spus Tătaru.

În acest moment,  România  are o capacitate de testare la  SARS-CoV-2  de peste 20 de mii, zilnic.

Citeste si: Alertă meteo: Cod galben de caniculă. Judeţele afectate

Rată mare de mortalitate în România

Rata deceselor este în continuare extrem de mare în România:  40 de persoane și-au pierdut viața  în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI a scăzut ușor față de marți, dar rămâne extrem de îngrijorătoare: 419 români cu coronavirus sunt la Terapie Intensivă.

Cele 40 de decese (27 bărbați și 13 femei) sunt ale unor  pacienți internați în spitalele  din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Prahova, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citeste si:   Klaus Iohannis, declarații de ultima oră de la Palatul Cotroceni

Bilanț coronavirus, miercuri 2 septembrie- număr mare de pacienți la ATI

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 6 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate cele 40 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Până astăzi, 3.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si