Close sidebar
Close sidebar

Românii trebuie să fie atenți la atacurile cibernetice. Cum te protejezi de hackeri pe internet

Atacurile cibernetice au câștigat popularitate în ultima vreme. Iată cum te poți feri de linkurile ciudate care îți apar în mesaje!

Ana-Maria Costea,

Românii trebuie să fie atenți la atacurile cibernetice. Cum te protejezi de hackeri pe internet

[Sursa foto: Pexels.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii au ajuns ținta atacurilor cibernetice. Ele pot avea efecte devastatoare asupra dispozitivelor pe care le utlizăm. 

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a tras un semnal de alarmă și le-a transmis oamenilor pe ce linkuri să nu dea click.

Citește și: Avertismentul Poliției pentru persoanele care primesc mail-uri din partea autorităților

Românii, ținta atacurilor cibernetice

Toată lumea știe acele mesaje cu un link și un text atașate, menite să stârnească curiozitatea. 

Acestea sunt din partea hackerilor care au pus stăpânire pe conturile de pe rețelele sociale ale utilizatorilor. Ei au trimis, în numele lor, mesaje care fac situațiile prezentate mai credibile.

„Uite ce postează aceată femeie despre tine”, este unul dintre mesajele trimise de hackeri internauților români.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citește și: Un român a fost somat de ANAF pentru o datorie de 3 lei. "Îți blochează conturile"

„Tu ești în videoclip”, este

un alt mesaj utilizat des de către hackeri.

Hackerii își doresc ca utilizatorii să acceseze linkul și astfel să preia controlul asupra contului sau conturilor de socializare ale persoanei în cauză. Acest lucru poate să fie periculos, mai ales atunci când pe dispozitivul respectiv sunt instalate aplicații bancare.

Citește și: Alertă în România: mare atenție la mail-urile sau sms-urile primite în perioada următoare, care pretind a fi transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

„Încep să reapară mesajele-capcană de tipul 'TU EȘTI ÎN ACEST VIDEOCLIP', iar campania malițioasă se propagă prin intermediul mesajelor pe social media, preponderent pe Facebook. Citiți cu atenție orice mesaj conține link-uri sau atașamente, înainte de a face orice acțiune!”, a transmis DNSC.

Citește și: VIDEO- Aplicația care face „minuni” pozelor internauților

Ce trebuie să faci ca să nu cazi în plasă

Oamenii trebuie să conștientizeze că astfel de pericole există. Totuși, cel mai important este să știe ce trebuie să facă ca să îi țină la distanță pe hackeri.

Dacă ai dat click pe link, cea mai eficientă metodă este să îți creezi autentificarea cu doi factori. Ulterior, este util să verifici eventuale schimbări în dispozitiv care nu au fost făcute de către tine.

Citește și: Poliţia Română, anunț important cu privire la înşelăciunile de tranzacţionare a criptomonedelor

După ce ai parcurs acești pași, ia în seamă instalarea unei aplicații antivirus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI