Close sidebar
Close sidebar

Românii vor primi și alte ajutoare sociale. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri”

Scumpirile din ultima perioadă afectează toți românii, iar pentru a face față acestor creșteri, se anunță noi ajutoare sociale. Pensionarii vor avea parte de noi măsuri sociale, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. Tot acesta a precizat că aceste măsuri ar putea fi extinse și la alte categorii de vârstă.

Laura Macovei,

Românii vor primi și alte ajutoare sociale. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri”

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. 

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată", a explicat Budăi.

„Nu vrem să dezamăgim”

Întrebat despre ce măsuri este vorba, Budăi a precizat că încă se lucrează la ele şi le va anunţa când se vor implementa, pentru că nu vrea să dezamăgească sau să dea speranțe deșarte.

Citeste si: Incendiu la acoperișul unei fabrici de prelucrare a laptelui din Mizil

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.  Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa", a declarat Marius Budăi.

PSD nu vrea să taie pensiile, şi nici salariile

" Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070", a mai punctat ministrul Budăi.

Ministrul mai spune că voucherele sociale pentru alimente nu reprezintă singura măsură de sprijin pentru pensionari şi pentru cei aflaţi în dificultate.

Citeste si: Un român aflat în vacanță în Thassos a fost pus sub urmărire de autoritățile elene: „Oamenii care vin în vacanță trebuie să știe că nu pot face ce vor”

" Aceasta nu este singura măsură din acest an. Vă aduc aminte că am început anul 2022 cu un pachet de măsuri, un pachet social pe care l-am discutat şi l-am negociat la formarea coaliţiei, cu o majorare de pensie minimă cu 25%, cu o majorare de 10% a pensiilor. 

Nu le enumăr, că nu facem un titlu de glorie cu asta, dar trebuie să stabilim adevărul. După care avem această măsură de vouchere de 50 de euro în iunie, august, octombrie şi decembrie", a spus Budăi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI