Cu multa apa si mancare, dar mai ales cu rabdare trebuie sa se inarmeze turistii care urca-n aceste vagoane, pentru ca drumul spr Salonic sau Istanbul este istovitor.

In jur de 17 ore dureaza calatoria. Timpul, insa, va zbura ca vantul si ca gandul, spun acesti doi israelieni, care se duc in vacanta la Sofia.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cei de la CFR ar fi vrut sa aiba si un vagon-platforma, pentru turistii care vor sa urce si masinile pana in Turcia sau Grecia, insa n-au obtinut inca toate avizele de securitate din tarile prin care trec garniturile trenului.

Pana la Salonic, un bilet de tren costa 45 de euro si poate ajunge la 75 de euro, pentru vagoanele de dormit cu doua paturi. Cu avionul, ajungi intr-o ora si jumatate si scoti din buzunar aproximativ 60 de euro, daca alegi sa cumperi din timp biletul.

Cu autocarul calatoria dureaza in jur de 12 ore si platesti pana la 70 de euro. Cam la fel este situatia si pe ruta Bucuresti-Istanbul, doar ca biletele de avion sunt ceva mai scumpe.  

Alina Predescu, purtatorul de cuvant al CFR Calatori: "Pana in acest moment, catre aceste doua destinatii s-au cumparat aproximativ 80 de bilete din care 20 sunt cu plecare de astazi.

Catre Istanbul va circula zilnic, iar catre Salonic vom avea o cursa pe saptamana".

Va pleca vinerea si se va intoarce luni. Traseul spre litoralul grecesc este spectaculos, dar si periculos. Pentru ca trenul trece prin munti, autoritatile din Grecia au cerut ca usile vagoanelor sa poata fi blocate si deschise apoi de la un singur buton, amplasat langa locomotiva, ca sa fie evitate tragediile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si