Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a anunța că în doar doi ani, România va putea adera la programul Visa Waiver. Prin intermediul acestuia, românii vor putea păși în America fără viză.

„România va accede cu siguranţă în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că e un traseu lung, dar aşa cum arată lucrurile în acest moment, n-avem îndoiala că nu se va întâmpla”, a anunțat el.

Citește și: Românii vor putea călători în SUA fără viză, prin programul Visa Waiver! Ambasadoarea SUA la București a spus când se va întâmpla

Când vom putea intra în SUA fără viză?

„În cazul României, anunţul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, şi intrarea ar trebui să se facă în curusl acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi- e şi momentul în care primii români pot păşi în SUA fără viză”, a declarat Andrei Muraru la Digi 24, potrivit News.

Românii vor putea păși în SUA fără viză la 1 decembrie 2025! Ambasadorul Andrei Muraru: „N-avem îndoială că nu se va întâmpla”

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru

[Sursa foto: News]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu câteva zile în urmă, ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, a spus că termenul pentru ca Românii să intre în SUA fără viză este tot începutul anului 2025. De asemenea, ea a menționat programul Visa Waiver.

Rata de refuz pentru vizele românilor a crescut în 2021

Rata de refuz pentru solicitările românilor de a intra în SUA în scop turistic ori de afaceri a crescut în 2021, aceasta ajungând la 17,03% în 2021.

În 2020, rata de refuz a fost de 10,14%. Potrivit Departamentului de stat al SUA, condiția pentru includerea României în programul Visa Waiver este o scădere sub 3% a indicatorului.

La începutul lui 2023, Andrei Muraru a trecut în revistă subiectul acesta.

„Anul trecut a fost 17%, să spunem că acesta a fost un an special din cauza pandemiei, lucrăm îndeaproape cu partenerii americani să înţelegem împreună ce paşi trebuie făcuţi ca numărul de refuzuri să scadă.

Citește și: Decizia radicală luată de SUA! Ce se întâmplă cu vizele pentru cetățenii maghiari și românii naturalizați de Ungaria?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Românii vor putea păși în SUA fără viză la 1 decembrie 2025! Ambasadorul Andrei Muraru: „N-avem îndoială că nu se va întâmpla”

Românii vor putea păși în SUA fără viză la 1 decembrie 2025! Ambasadorul Andrei Muraru: „N-avem îndoială că nu se va întâmpla”

[Sursa foto: Unsplash]

Săptămâna trecută am avut o discuţie la Washington cu reprezentanţi de nivel foarte înalt din agenţiile americane, şi de la Departamentul de Stat, şi de la Departamentul securităţii nationale, la care ambasadoarea SUA în România a dorit să participe, în care am enumerat paşii care urmează să fie făcuţi. Este foarte important angajamentul pe care Guvernul României ar trebui să îl ia în privinţa în primul rând a mobilizării unui efort pentru o campanie de conştientizare a acestor aplicaţii”,

a spus el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si