Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Studiu: 53% dintre persoanele din generația Z vor să aibă locuință proprie
„Toate categoriile de vârstă intervievate au un lucru în comun: vor o locuință doar pentru ei pe care să o poată personaliza după gustul propriu. Dincolo de asta apar dorințe diferite pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Începem cu tinerii din generația Z, care au până în 26 de ani, atunci când aleg o locuință principalul motiv este că vor un spațiu mai mare. Este de înțeles pentru că abia au terminat studiile, au stat în cămin sau în chirii pe care le-au împărțit cu alți colegi, iar acum vor să aibă măcar o garsonieră pentru ei. În plus, pentru 28% dintre aceștia contează ca noua locuință să fie cât mai aproape de punctele de interes cum ar fi școală, grădiniță sau metrou.
Mergem acum la cei din generația Y, adică persoanele cu vârsta cuprinsă între 27 și 28 de ani. Pentru 38% dintre ei tot spațiul este motivul principal pentru care se înhamă la achiziția unei noi locuințe. 26% fac asta pentru că sunt pe cale să își mărească familia, cu un bebeluș. La această categorie de vârstă, unde finanțele o permit, se pune și problema unei investiții.
20% dintre respondenți spun că vor un apartament nou, pe care să-l dea în chirie.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Persoanele cu vârsta cuprinsă între 43 și 58 de ani, cei din generația X, văd cumpărarea unei case ca pe o investiție pe termen lung, însă, nu mai cumpără neapărat pentru ei. 21% dintre persoanele din această categorie vor să cumpere o casă pentru copii sau pentru nepoți.
Iar cei din generația Baby Boomers, adică persoanele de peste 59 de ani, vor să își cumpere o locuință nouă ca să se mute într-un loc mai liniștit, de cele mai multe ori în afara marilor orașe.”
, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.