Exista peste 65.000 de biblioteci in Europa. Raportat la populatie, in Olanda, Grecia si Portugalia sunt cele mai putine biblioteci, o jumatate de biblioteca la 10.000 de oameni, iar cele mai multe biblioteci se afla in Cehia, Bulgaria, Lituania sau Letonia. Romania se afla undeva la mijloc cu 1-1.9 biblioteci la 10.000 de locuitori. Desi Cehia are cele mai multe biblioteci raportate la numarul de locuitori, Finlanda si Danemarca cheltuiesc cei mai multi bani pe biblioteci, peste 30 de euro per cap de locuitor.

Cehia cheltuie undeva intre 11 şi 30 de euro pe cap de locuitor, iar Romania sub 10 euro, potrivit celui mai recent raport realizat de Fundatia Bill si Melinda Gates, citat de businessmagazin.ro. 67% dintre adultii finlandezi au vizitat o biblioteca in ultimul an (28% in ultima luna). In clasasament urmeaza danezii (57%) apoi belgienii cu 42%. Doar 16% dintre romanii adulti au vizitat o biblioteca in ultimul an şi doar 9% in ultima luna.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si