Romanul Virgil Georgescu a fost gasit vinovat, miercuri, de un tribunal federal din SUA, pentru conspiratie in vedrea vanzarii de arme catre gherilele columbiene FARC, riscand inchisoare pe viata, asa cum a anuntat presa americana. Teodorescu a fost arestat in octombrie 2014, in Muntenegru, alaturi de alti doi barbati, Cristian Vintila, fost sef al Rezervelor Statului, si Massimo Romagnoli, un fost parlamentar italian, in timp ce incercau sa vanda arme in valoare de 17 milioane de dolari unor ofiteri sub acoperire ce se dadeau drept intermediari pentru FARC. 

Cristian Vintila
Cristian Vintila
„Vintila, Romagnoli si Georgescu incercau sa vandă armament militar, de la pistoale pana la lansatoare de rachete, unor persoane despre care credeau că sunt asociate cu o grupare terorista”, a declarat Preet Bharara, procurorul federal al districtului New York. Cei trei au fost acuzati de terorism, dar si pentru conspiratie pentru uciderea de soldati si civili americani. Georgescu, fost consultant pe probleme de securitate, care este si cetatean american, a admis in instanta ca a ajutat la intermedierea vanzarii de arme, dar ca a facut totul pentru a furniza informatii catre CIA. El nu a fost crezut de instanta, care l-a gasit vinovat. Sentinta finala urmeaza sa se dea pe 16 septembrie, dar presa americana speculeaza ca Georgescu va primi inchisoare pe viata.

 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si