Close sidebar
Close sidebar

Romanul care a furat bijuterii de peste 5 mil. euro dintr-un magazin din Paris, condamnat pentru furturi in cinci tari

Barbatul care a furat doua diamante brute si doua inele in valoare totala de 5,2 milioane de euro, de la celebra casa de bijuterii ”De Grisogono” din Paris, are condamnari pentru jafuri in Franta, Italia, Germania, Turcia si Ungaria. Una dintre bijuteriile furate acum, un inel care i-a revenit romanului, a fost gasita de procurori la un dezvoltator imobiliar din Bucuresti.

,


DISTRIBUIE
acest articol

George Ploscaru, acuzat ca in data de 30 decembrie 2016 a furat dintr-un showroom din Paris al marcii ”De Grisogono” bijuterii in valoare de peste 5 milioane de euro, are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru fapte similare in Franta, Italia, Germania, Turcia si Ungaria, se arata in documentele procurorilor DIICOT care au obtinut arestarea preventiva a barbatului.

In fata anchetatorilor, George Ploscaru a refuzat sa dea orice declaratie.

Procurorii romani au obtinut probe impotriva romanului in patru zile si totodata au recuperat inelul cu diamente care i-a revenit acestuia in urma furtului.

Conform anchetatorilor, Ploscaru a intrat in tara cu un autoturism, iar apoi a luat avionul de la Timisoara la Bucuresti, unde a incercat sa vanda inelul, negociind cu trei cetateni straini. Acestia i-au oferit 350.000 de euro, insa tranzactia nu s-a finalizat, deoarece barbatul a cerut pentru bijuterie 500.000

de euro.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Ploscaru a incercat sa lase inelul pe care nu a reusit sa il vanda la un prieten de-al sau, dar acesta si sotia lui au refuzat. Ulterior, bijuteria a ramas la un dezvoltator imobiliar din Bucuresti, care are mai multe apartamente in aceeasi scara de bloc si la care a fost gasit inelul, potrivit procurorilor. Acesta le-a spus anchetatorilor ca Ploscaru ii promisese ca va cumpara de la el un apartament.

Dezvoltatorul imobiliar care le-a predat procurorilor bijuteria a declarat ca Ploscaru i-a spus ca a dat ”lovitura de maestru” si ca ”a facut o bijuterie” fiind ”bagat in afacere de niste romi sarbi sau albanezi”. Barbatul le-a mai declarat anchetatorilor ca Ploscaru, care tinea inelul cu diamante impachetat in hartie, a spus ca acesta valoreaza cateva sute de mii de euro, ca vrea sa il vanda si ca se va intalni cu ”niste jidani” la un hotel din Bucuresti pentru a discuta despre tranzactie.

De asemenea, in locuinta temporara a lui Ploscaru, in Bucuresti, procurorii au gasit, in urma unei perchezitii, o geanta de dama, o pereche de cizme, o pereche de pantofi sport barbatesti si o esarfa, toate purtand marca ”Louis Vuitton”.

George Ploscaru a fost intial retinut de DIICOT- Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru constituirea unui grup infractional organizat si furt calificat, iar sambata Tribunalul Prahova a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile fata de acesta.

Sursa: News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI