Iulian Enache a făcut o descoperire epocală în vara lui 2013, găsind circa 47000 de monede vechi de 600 de ani. Originar din Golești (județul Vâlcea), Iulian Enache a descoperit pe dealurile din prejma satului o adevărată comoară, circa 47000 de monede vechi de 600 de ani, bani de argint turcești care circulau în acea vreme în Țările Române. Imediat, tânărul a predat tezaurul statului, aștepându-se să primească, potrivit legii, între 30 și 45% din valoarea descoperirii, în termen de un an și jumătate. 

Iulian Enache a descoperit un tezaur format din 47000 de monede turcești vechi de 600 de ani 

Numai că ministerul Culturii nu a achitat în termenul stabilit de lege suma respectivă, tărăgănând în instanță plata către Iulian Enache, contestând chiar dreptul acestuia de de a căuta comori sau subevaluându-i tezaurul descoperit. După ce a așteptat ani în șir să-și primească drepturile, Enache s-a adresat și el judecătorilor, obținând în 2018 dreptul la suma de 32425 euro, numai că ministerul Culturii a făcut din nou recurs la decizia magistraților. 

enache
Tezaurul descoperit de Enache are o vechime de 600 de ani

Citeste si: Cei mai bogaţi oameni din lume şi-au mărit averile cu 1.200 de miliarde de dolari. Afacerile bizare sunt înfloritoare

Ieri, însă, Iulian Enache a primit în sfârșit vestea cea bună, în sensul că și-a primit, după mai bine de 7 ani de la descoperirea epocală, banii pe care-i merita. ”Am obținut într-un final ceea ce trebuia să primesc.

Procesul meu a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție și acolo s-a hotărât ca eu să primesc circa 40.000 de euro din partea ministerului. Decizia nu este finală, dar este executorie, așa că banii mi-au intrat deja în cont”, ne-a declarat bucuros Iulian Enache. Cel mai probabil, tânărul va continua să caute comori, din banii obținuți intenționând să-și achiziționeze un detector de de metale mult mai performant. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si