Cel care a deschis procesul este Vasile Huminiuc, fiul unui fost staret de la Manastirea Zosin. Rafuiala sa cu reprezentantii Bisericii este veche de vreo trei ani, cand Vasile Huminiuc a facut o plangere la Patriarhie, impreuna cu alti 48 de enoriasi, impotriva preotului din sat, Marin Octavian Podut, pe care il acuza de o serie de presupuse abuzuri si ilegalitati, printre care faptul ca ar fi instituit taxe pentru anumite servicii religioase, ca nu locuieste in casa parohiala si ca barfeste in biserica.

Dupa mai multe plangeri la care sustine ca nu a primit raspuns, botosaneanul s-a adresat Patriarhului Daniel, aratand cele intamplate si solicitand luarea unor masuri. Insa, nici de aceasta data nu a primit raspunsurile asteptate si prin urmare Vasile Huminiuc a deschis o actiune la Judecatoria Botosani. In vara, Instanta a decis ca cererea lui Huminiuc ar trebui solutionata de Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Tribunalului. Asa ca botosaneanul nu s-a lasat si a mutat procesul la Tribunal. Primul termen al procesului in care parat este chiar Patriarhul Daniel este pe 8 decembrie 2016, adica in plin post al Craciunului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vasile Huminciuc cere si daune de 10 lei pentru faptul ca nu i s-au comunicat raspunsurile la petitii, precum si daune de 20.000 de lei ca prejudicii morale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si