Rebaz, dupa numele de luptator al romanului inrolat in YPG (People’s Defence Unit), a fost ranit de o bomba artizanala pe teatrul de lupta din Siria. Un coleg de arme a facut publica pe contul lui de Instagram o fotografie in care acesta se afla intr-un spital din Rojava. Romanul se afla in mijloc si pare cel mai putin afectat de rana dintre cei trei aflati in imagini.

Romanul s-a recuperat intr-un spital din Rojava, alaturi de un american si un italian
Romanul s-a recuperat intr-un spital din Rojava, alaturi de un american si un italian
„Amintire dintr-un spital din Rojava. Romanul Rebaz a fost ranit de un IED (Improvised Explosive Device), iar italianul, Alessandro, a fost impuscat in brat, rana ajungandu-i la os. Au avut parte de o recuperare buna”, a scris camaradul romanului. ##CITAT109##
Asa arata un dispozitiv asemanator cu cel care l-a ranit pe roman
Asa arata un dispozitiv asemanator cu cel care l-a ranit pe roman

Unitatea „Liberty Lions”, din care face parte si Rebaz, este una de elita, formata din militari profesionisti veniti din toate colturile lumii. Acestia lupta cot la cot cu soldatii kurzi impotriva ISIS in Siria, aducand insa si un plus la nivel de imagine armatei kurde. Toti voluntarii din echipa par alesi pe spranceana si sunt extrem de activi pe site-urile de socializare, alternand imagini cu rani provocate de gloante cu fotografii din cluburi de noapte din Europa sau Statele Unite, unde sunt inconjurati de femei superbe. Romanul Rebaz este militar de profesie si lupta in Siria sub nume musulman.
El a mai activat „pe cont propriu” in mai multe teatre de razboi din lume, cum ar fi Rusia sau America de Sud.
Rebaz apare pe mai multe dintre conturile unitatilor de lupta kurde
Rebaz apare pe mai multe dintre conturile unitatilor de lupta kurde

Rob, americanul care a facut publica imaginea cu romanul, il lauda pe acesta pentru eroismul de care da dovada in lupta si aminteste si de o alta intamplare in care l-a avut aproape pe Rebaz.
„Am traversat din Rojava in Bashur ilegal, pentru ca ne expirasera vizele in timp ce luptam in Rojava. I-au prins pe cativa din grupul nostru, mai ales pe cei raniti si ne-au inchis timp de 23 de zile, sa se asigure ca nu suntem din ISIS.
Nu am stiut ca vom deveni atat de apropiati, ca fratii, sau ca vom fi raniti sau inchisi de KDP (Partidul Democratic Kurd) sau ca nu ne vom mai intoarce toti acasa. Odihneste-te in pace, Reece Harding. Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe baietii nostri, sa se intoarca teferi acasa. Stop ISIS”, a mai scris americanul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si