Un român care și-a împușcat trei foși colegi, dar și pe doi polițiști spanioli, a primit dreptul la eutanasiere, conform deciziei unui tribunal din Spania de joi, 4 august 2022.

A împușcat trei colegi și doi polițiști

Marin Eugen Sabău a intrat înarmat cu o pușcă în sediul firmei unde a fost angajat în decembrie 2021 și a împușcat trei dintre foștii colegi și doi polițiști.

Gloanțele i-au atins măduva spinării și a rămas paraplegic, astfel că instanța de judecată din Tarragona a decis că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” pe care o trăiește Marin Eugen Sabău îi legitimează cererea de moarte voluntară, chiar înainte de a fi judecat. 

Citeste si: Mătușa tânărului care a produs accidentul, în care au murit Ana și Daniela, face primele declarații: „Mama lui l-a abandonat”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sabău este primul deținut din Spania care „beneficiază” de dreptul la eutanasiere, după intrarea în vigoare a legii din 2021.

Bărbatul a rămas paralizat după ce a fost împușcat

Bărbatul în vârstă de 46 de ani, era agent de securitate la o firmă din Tarragona, de unde a fost concediat, în urma unor conflicte avute cu colegii săi. Vrând să se răzbune, individul a intrat înarmat în sediul fostului loc de muncă și și-a împușcat trei foști colegi, după care s-a ascuns într-o fostă fermă din apropiere, acolo unde a fost localizat de un

echipaj al poliției. Sabău a deschis focul, ucigând doi polițiști. 

Citeste si: Calendar ortodox 6 august 2022: Sărbătoare mare pentru români!

Sabău a rămas complet paralizat după ce a fost împușcat, iar situația lui este ireversibilă. El este în continuare în spital, dependent de îngrijiri permanente. În 2022, românul a cerut să fie eutanasiat. Acesta are avizul medicilor și al comisiei de evaluare.

O primă instanță i-a aprobat cererea, însă familiile victimelor au contestat decizia. 

Citeste si: EXCLUSIV. 12 persoane implicate în incidentul din Târgoviște au fost aduse la audieri

Avocatul polițistului rănit și un alt coleg de-al său au atacat hotărârea pe cale extraordinară.

„Decizia Curții este greșită. Nu a ținut cont de suferința victimelor, nici de demnitatea acestora”, a declarat avocatul José Antonio Bitos.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: O fată de 17 ani s-a trezit în timpul nopții și s-a aruncat de la etaj

Hotărârea pronunțată joi, 4 august 2022 este definitivă.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si