Drama sotilor Barbu a inceput in urma cu doi ani, cand sotii au hotarat sa se desparta, dupa mai multe scandaluri in familie. A fost inceputul dezastrului! Rapoartele angajatilor de la Protectia Copilului erau nefavorabile, dupa ce politia fusese chemata de cateva ori din cauza scandalurilor din casa familiei, iar bona copiilor a declarat ca sotia ar avea un amant. Asa ca, in primavara lui 2014, micutii au fost luati de autoritati.

Cei doi copii ai familiei Barbu, fetita are 8 ani, iar baietelul 5 ani
Cei doi copii ai familiei Barbu, fetita are 8 ani, iar baietelul 5 ani

In decembrie 2014,  Diana si Florin Barbu au pierdut primul proces cu Protectia Copilului si, de atunci, nu i-au mai putut vedea.  Micutii au intrat in programul de adoptie si s-a gasit un cuplu de homosexuali pentru a-i infia. In urma cu cateva saptamani, disperat ca-si va pierde copiii, Florin Barbu a facut greva foamei in fata Parlamentului European, insa era sa fie arestat pentru ca nu avea autorizatie de protest.

Florin Barbu a protestat, in februarie, la Bruxelles
Florin Barbu a protestat, in februarie, la Bruxelles

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Vineri, 13 mai, a fost ultimul termen al procesului familiei Barbu, pe care romanii l-au pierdut. Dupa proces, Florin Barbu a anuntat ca incepand din 17 mai va intra din nou in greva foamei, de data aceasta in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.

Sotii Barbu pot face apel la o saptamana dupa publicarea hotararii judecatoresti. Insa singura speranta a lui Florin Barbu este interventia autoritatilor romane, care pot cere repatrierea copiilor deoarece acestia sunt cetateni romani.

Sotii Bodnariu, in urma cu ceva timp, alaturi de patru copii, cel de-al cincilea era atunci in burtica mamei
Sotii Bodnariu, in urma cu ceva timp, alaturi de patru copii, cel de-al cincilea era atunci in burtica mamei

In noiembrie anul trecut, familia Bodnariu din Norvegia a ramas fara cei cinci copii, care au fost luati de autoritati. Protectia Copilului din acea tara s-a sesizat in urma unor declaratii ale celor doua fete mai mari ale familiei, care ar fi spus la scoala ca mama le batea acasa. Familia Bodnariu era in atentia autoritatilor si din cauza faptului ca fiind penticostali se considera ca indoctrineaza copiii din punct de vedere religios. Dupa mai multe demersuri la nivel international, sotii Bodnariu si-au primit inapoi cei trei baietei mai mici, urmand ca dupa o perioada de proba si de verificari din partea Protectiei Copilului sa fie hotarata si soarta fetelor mai mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si