Close sidebar
Close sidebar

Romanul Cristian Gheorghe a ajuns milionar in America, desi a plecat in State cu doar 26 de dolari! Azi, afaceristul roman sta intr-un apartament luxos in San Francisco

Cristian Gheorghe, un roman plecat in 1990 in America, a ajuns milionar dupa ce, la sosirea sa peste Ocean, nu avea in buzunar decat 26 de dolari.

Matei Vaihan,


DISTRIBUIE
acest articol

Povestea lui Cristian Gheorghe a fost publicata de revista Business Insider, apoi alte reviste cu profil economic, printre care si Forbes, au scris despre aventura romanului. Cristian a plecat in America in 1990 si, dupa spusele sale, “nu vorbeam deloc engleza si nu aveam decat 26 de dolari in buzunar. Ca sa traiesc, am dormit in moteluri ieftine si am  muncit ca sofer pe limuzine”.

In Romania, Cristian studiase ingineria mecanica si stiinta calculatoarelor, dar in America nu i-a fost recunoscuta diploma. La un moment dat, l-a dus cu limuzina pe Andrew Saxe, care conducea o companie de consultanta in domeniul software. Saxe l-a angajat pe Cristian si, cu ajutorul ideilor acestuia, printre care si conceptul de “stocare de big data”, compania s-a dezvoltat.
Firma au vandut-o apoi catre gigantul Experian, acolo unde Cristian a fost numit presedinte executiv. Ulterior, romanul a fondat o alta companie, TIAN, pe care a unit-o cu OutlookSoft.
O mare companie, SAP, a cumparat OutlookSoft de la Gheorghe, al carei domeniu de activitate era colectarea datelor cunoscute si sub termenul de “business analytic”, adica date ce cuprindeau raporturile, predictiile si trendurile economice ale companiilor, pretul tranzactiei fiind de 500 de milioane de dolari.
Cristian Gheorghe a luat-o din nou de la capat, cu compania Tidemark, care in doar un an si jumatate de la lansare a adunat, conform presei americane, fonduri de 93 de milioane de dolari! In ciuda faptului ca are o avere impresionanta, Cristian Gheorghe este un tip care nu doreste
sa epateze.
Desi ar putea detine mai multe proprietati, Gheorghe nu a investit, deocamdata, decat intr-un apartament din San Francisco, aflat intr-un bloc exclusivist. Apartamentul, in valoare de 1 milion de dolari, are scara interioara si finisaje de lux, cu ferestre uriase, care asigura o panorama asupra orasului.


Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI