Zhangulov a vorbit strict despre Romania si a amenitat ca e posibil ca sa plece din tara din cauza investigatiilor masive ale procurorilor DNA. "Firmele noastre au avut o evolutie buna, au obtinut profituri sanatoase, dar este un real risc sa fim fortati sa renutam la prezenta noastra in tara din cauza acestor investigatii", a spus oficialul KMG International in interviul dat.

Acesta este nemultumit ca DNA a ridicat documente referitoare la momoranduluil KMG pentru datoriile Rompetrol soi investigheaza intelegerea dintre guvernul Ponta si KazMunaiGas din 2013 si adoptata de Executiv in 2014 printr-o Hotarare de

Urgenta. In aceste documente se vorbea despre datoria istorica a Rompetrol, in jur de 600 de milioane de dolari, care sa fie reesalonata pana in 2020.

Azamat Zhangulov, senior vicepresedinte al KMG International
Azamat Zhangulov, senior vicepresedinte al KMG International
Dosarul DNA vizeaza perioada de dupa 2010 dupa ce obligatiunile in care au fost convertite datoriile Rompetrol in 2003 au ajuns la maturitate.

Aceste "rostogoliri" ale datoriilor nu au fost facute numai de Guvernul Pnta, ci si de guvernul Nastase, cel care a inceput acest proces cu rostogolirea datoriilor Petromidia, aceste scheme fiind aplicate aproape la indigo, pe sapte ani de zile.

Kazahii sunt nemultumiti din cauza ca ei aduc foarte multi bani in economia romaneasca si se simt "hingheriti" de catre procurorii DNA, noteaza cei de la Digi24.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si