La prânz, acest producătorul din Izbiceni, Olt, a vândut jumătate din roșiile de pe tarabă și a început să le scoată pe cele depozitate în cutii. Clienții au stat la cozi minute bune ca să apuce prețurile de 2 lei pe kilogram.

Legumicultorii sunt dispuși să vândă mai ieftin pentru a nu rămâne cu roșiile în cutii

Când aglomerația se întețește și kilogramul se scumpește ca prin minune- de la 2 lei, la 2,5 lei.

Cu astfel de jonglerii între prețuri, vânzarea mărfii este asigurată, crede cel de la tarabă.

„Se strică, dacă nu le vinzi, se strică și dacă nu le vinzi, automat o să scadă prețul. Și vă scoateți investiția cu prețul acesta? Nu mai contează, decât să aruncăm tot, mai bine să recuperăm așa”

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Sărbătoare 2 iunie 2022: Ce semnificaţie are această zi sfântă?

Chiar și așa, prețurile au scăzut simțitor în ultima săptămână, iar explicație este simplă. Legumicultorii care nu au investit în încălzirea solariile și care au recoltat marfa sunt dispuşi să vândă ieftin pentru a nu rămâne cu roșiile în cutii. Însă, când trag linie, profitul abia dacă se întrezărește.

17.000 de fermieri din programul Tomata vor primi 3000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Ce se întâmplă cu cei care vor să țină prețul mai mare? Remus, de pildă, vinde roșiile românești cu 4 lei pe kilogram, iar pe cele roze cu 6 lei.

Omul s-a chinuit toată iarna şi primăvara să încălzească solariile, iar acum nu mai are ce face în privinţa preţurilor. În timp ce la alte tarabe cumpărătorii vin pe bandă rulantă, la el clienții se uită și pleacă. Chiar și așa, bărbatul nu e dispus să scadă prețul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Citeste si: Ziua Eroilor 2022: Pe 2 iunie se face pomenirea morţilor. Ce este bine să dai de pomană?

Remus Sorin, producător:   „Astăzi ce cantitate ați reușit să vindeți la roșiile cu 6 lei? Până în 100 kg. Mult-puțin? Puțin. Omul se uită la bani...”

Clienții n-au încredere în calitatea mărfii, dar tot stau la coadă unde e mai ieftin.

„Prețul e acceptabil, dar dacă nu sunt bune deloc... astea sunt 3 lei kg. Sunt mari frumoase, dar dacă pe dinafară e vopsit gardul, înăuntru leopardul.”

„E iarbă goală, nu vedeți ce mari sunt? sunt chimicale... or o roșie naturală nu crește în halul ăla de mari”

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Citeste si: Postul Sf. Petru şi Pavel 2022: Câte zile durează în acest an?

Programul „Tomata“ a adunat în acest an peste 17.000 de fermieri care vor primi câte 3.000

euro pentru fiecare hectar cultivat. Cei mai mulți producători vin din Olt. Din cauza vremii, anul acesta a fost prelungit termenul limită pentru recoltarea roșiilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si