Pe rafturile supermarket-urilor este plin de produse coapte artificial, confirma agriculorii.

Nu putini sunt consumatorii care au cumparat din supermarket rosii fara gust si care, odata taiate, au un aspect ciudat. Pozele cu tomate verzi in interior, care mai si germineaza, au invadat internetul.

De la seminte si rasaduri si pana la rosia coapta, procesul biologic dureaza cinci, sase luni, spun agricultorii. Tomatele aduse din import pot sa devina rumene si frumoase in exterior chiar si intr-o singura zi.

Unele se coc si in timpul transportului cu camionul. Specialistii ne spun cum sa deosebim rosiile importate de cele autohtone.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Medicii trag un puternic semnal de alarma si ne recomanda sa nu mai mancam legume care nu sunt de sezon. Rosiile cu seminte germinate pot contine, de exemplu, solanina, o substanta care da simptome grave odata ce ajunge in organism.

Comerciantii din piete spun ca testeaza rosiile inainte sa le cumpere de la importatori tocmai pentru ca stiu ca unele sunt coapte prematur. Mai ales ca preturile sunt piperate si risca sa arunce marfa in lipsa clientilor.

Daca totusi consumati legume care nu sunt de sezon, nutritionistii va recomanda sa le pastrati timp de 20 de minute in apa cu bicarbonat, care poate ajuta la dizolvarea subtantelor sintetice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si