Close sidebar
Close sidebar

Roşiile cherry. Ce sunt, de fapt, micuțele tomate care se găsesc în perioada aceasta a anului în supermarketuri

Roşiile cherry sunt variante mai mici, dar la fel de gustoase, ale tomatelor. Ele se găsesc, în perioada aceasta a anului, în supermarketurile de la noi.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Roşiile cherry au denumirea științifică Solanum lycopersicum var. cerasiforme. Sunt mici, rotunde, de dimensiuni puţin mai mari ca cireşele. Ele provin din regiunile mediteraneene.

Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT CU ZILE. Ce s-a întâmplat cu ea este cutremurător

Citeste si: Ceapa roșie. Efectul neașteptat pe care îl are asupra organismului când o consumi

Roşiile cherry. Beneficiile roşiilor pentru sănătate

Roşiile cherry.  Roşiile ajută pielea să îşi menţină aspectul estetic. Beta carotenul din aceste legume, regăsit şi în alte legume precum morcovii sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV.

De asemenea, licopenul conţinut de roşii încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.

Citeste si: Prazul. Secretul uneia dintre cele mai sănătoase legume. Ce efecte are asupra organismului

Roşiile cherry.  Vitamina K şi Calciul, doi nutrienţi furnizaţi de roşii, sunt excelenţi factori de fortificare şi regenerare a ţesutului osos.

Licopenul din roşii s-a dovedit util în îmbunătăţirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelentă de prevenire a osteoporozei.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul

Roşiile cherry.  Tot antioxidantul important din roşii, licopenul, a fost asociat în cadrul mai multor studii de specialitate cu un risc redus de debut al cancerului de prostată, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian şi esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostată şi ovarian.

Antioxidanţii din roşii, în special vitaminele A şi C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului.

Citeste si: Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi

Roşiile cherry.  Vitamina A din roşii poate să îmbunătăţească acurateţea vederii şi să prevină afecţiunile văzului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI