
1 din 4 | Roșiile cu moț. Adevărul despre acest tip de roșii care au invadat piețele românești. Sunt sau nu toxice?

2 din 4 | Roșiile cu moț. Adevărul despre acest tip de roșii care au invadat piețele românești. Sunt sau nu toxice?

3 din 4 | Roșiile cu moț. Adevărul despre acest tip de roșii care au invadat piețele românești. Sunt sau nu toxice?

4 din 4 | Roșiile cu moț. Adevărul despre acest tip de roșii care au invadat piețele românești. Sunt sau nu toxice?
Roșiile cu moț. În lunile iunie şi iulie, pieţele sunt invadate de tomate a căror formă este puţin curioasă. Este vorba de acel vârf ceva mai pronunţat în partea opusă codiţei. Ce este, de fapt.
Roșiile cu moț. Unii cercetători trag un semnal de alarmă și spun că mucronul apare din cauza folosirii substanţelor chimice în exces pentru a ajunge la o coacere rapidă. Apariţia acestui mucron indică faptul că fructul a fost stimulat şi prin stimulare repetată el s-a acumulat. Moţul poate fi însă şi o caracteristică genetică, un hibrid cultivat la noi în ţară având această proprietate.
Roșiile cu moț.

Citeste si: Vinete. Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete
Roșiile, bombă de sănătate
Roşiile reprezintă o sursă de antioxidanţi, de fibre, de vitamine şi de minerale. Printre vitaminele pe care le conţin putem enumera vitamina A (foarte importantă pentru ochi), complexul de vitamine B (B1, B2, B5, B6 – care printre altele protejeaza sistemul nervos, sistemul osos şi metabolismul), vitamina C (care contribuie la o bună funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului cardiovascular), vitamina E (responsabilă de menţinerea
tinereţii).
Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească veche perfectă în timpul postului
Au fost cultivate pentru întâia oară cu nu mai puţin de trei mii de ani în urmă, de către mayaşi – o populaţie enigmatică din Peru. Ei sunt cei care le-au descoperit şi le-au transformat din plantă sălbatică în aliment. Roşiile au fost preluate de alte popoare străvechi ale Americii de Sud, răspândindu-se pe întreg continentul.
În Europa, roşiile au ajuns târziu, abia prin secolul al XVII-lea, aduse de către conchistadorii spanioli. În secolul al XIX-lea, au devenit un aliment uzual pentru europeni, pentru ca acum, la începutul secolului al XXI-lea, să capete o adevărată celebritate. Iar această celebritate nu au dobândit-o doar ca aliment, ci şi ca medicament.
Farmacia conţinută într-o roşie
Roșiile cu moț.