Decizia de azi a fost luată după o serie de interviuri ale candidaților propuși cu Ursula von der Leyen.

Lista trebuie aprobată de Consiliul Uniunii Europene și apoi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Mâine, președintele Comisiei va anunța cum vor fi distribuite portofoliile.

Un cuvânt de spus îl va avea și Parlamentul European. Comisiile de specialitate îi vor audia, pe rând, pe candidații propuși.

Rovana Plumb, susținută de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a denunțat, luna trecută, într-o conferinţă de presă la Iaşi, criticile faţă de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles- Rovana Plumb şi Dan Nica. Ea a spus însă că, dacă cele două propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rovana Plumb a preluat interimatul la Ministerul Educatiei. Decizia ii apartine Vioricai Dancila

Viorica Dăncilă a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite cele două nominalizări la Bruxelles, reamintește news.ro.

„Trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu sunt buni atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste două nominalizări. Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu alte nominalizări. ne vor spune legat de un anumit portofoliu trebuie să veniţi cu cineva specialist pe portofoliul respectiv, dar reamintesc că la ora actuală dna Rovana Plumb este vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European, dl Dan Nica este şeful europarlamentarilor PSD, sunt oameni care au avut mai multe mandate de deputaţi europeni, cunosc foarte bine

instituţiile europene, ştiu modul în care funcţionează şi ştiu ce înseamnă activitatea de comisar european. Eu cred că prima dată când critici pe cineva trebuie să te uiţi în propria curte”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că Guvernul este cel care trebuie să facă nominalizările pentru postul de comisar european şi că propunerile trebuie să vină de la PSD pentru că este partidul cu cel mai mare procent în Parlament.

Citeste si: Casa părintească a Rovanei Plumb a ajuns o ruină! Fostul ministru PSD a copilărit într-un sat din județul Dâmbovița FOTO EXCLUSIV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si