Secretul incondeierii oualor, prepararea cozonacilor și a bucatelor traditionale sunt doar câteva din surprizele pregătite de cei doi prezentatori, Andreea Stravoiu și George Mihai.

Sfintele Paști au un farmec aparte în Bucovina, acolo unde peisajele pitorești aproape că-ți taie respirația, gazdele sunt mereu bucuroase de oaspeți iar obiceiurile și bucatele tradiționale, cu care te întâmpină, fac din orice vizită una de neuitat.

În pragul sarbatorii Invierii Domnului cei doi roventurieri s-au oprit în Țara Dornelor, in Poiana Negri, ținutul apelor minerale dar și al cararilor de munte serpuind misterioase prin pitorescul parc Calimani.

Cei doi prezentatori au avut parte de o inedita călătorie cu snowmobilul în inima rezervatiei naturale spre schitul 12 Apostoli, situat la 1600 metri altitudine. Credința, smerenie și simplitate sunt randuielile după care calugarii isi ghideaza viața și pe care le transmit fiecarui creștin care le calca pragul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Andreea și George au continuat aventura pe drumul oualor, presarat cu muzee și sărbători dedicate acestui mestesug, dorind sa <fure> câteva din secretele acestei tradiții păstrată cu sfintenie de bucovinence ale caror  straie viu colorate le trădează totodată și sufletul cald și spiritul vesel.

Arta incondeierii oualor este egalata de maiestria prepararii bucatelor ce vor fi puse pe masa după după sfintirea lor, o traditiei la care ia partea întreaga obste. Ouăle

roșii, cozonacul pufos, drobul și poalele-n brâu sunt acum gata să stea pe masa de zi mare, din vestita poiană a dornenilor. Toate sunt concretizarea, în gust, a emoției și-a bucuriei cu care creștinii aceștia s-au pregătit pentru invierea Domnului.

Alături de Andreea Stravoiu și George Mihai va invitam sa va bucurati  de o incursiune fantastica in traditiile bucovinene si sa va bucurati de liniștea casei gătite de sărbătoare, de lumina sfântă și de mesele pline de savoare, sâmbăta, începând cu ora 15.00,

la Kanal D, intr-o noua editie „ROventura”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si