Rubarba este din ce în ce mai folosită și în bucătăria din România. Planta este folosită pentru a găti tot felul de preparate delicioase, iar Chef Marius Muntean ne propune un mușchiuleț de porc cu sos de rubarbă.
Citește și: VIDEO| Desert din rubarbă. Ingredientele necesare
Marius Muntean, chef: ”Am făcut acest sos de rubarbă. Am făcut un pic cu unt și cu zahăr pe foc, după care am aromatizat foarte puțin cu oregano verde.
Rubarba este considerată o adevărată sursă de vitamine, minerale și fibre pentru organism. În combinație cu alte legume și carne se transformă într-un adevărat deliciu.
Citește și: Ce este rubarba şi la ce se folosește. 5 rețete delicioase din rubarba
Marius Muntean, chef: ” Mușchiulețul de data aceasta am ales să-l prăjesc în puțin unt cu condimente după care l-am băgat timp de 10 minute la cuptor, la 180 de grade pentru a rămâne suculent și puțin roze. Avem aici câteva bucățele de rubarbă pe care le-am tăiat. Este o rubarbă tânără pe care am găsit-o chiar în grădină. Am tăiat câteva bucățele pentru că au o culoare foarte frumoase pe care o să le folosesc ca și element de decor și este puțin crocantă pentru a dat o notă crocantă farfuriei.”
Cu puțină îndemânare puțeti avea un preparat elegant și plin de prospețime.
Marius Muntean, chef: ”Avem o farfurie cu influențe germane și britanice, o farfurie gustoasă, plină cu vitamine, proteine și fibre.”
Rubarba poate fi folosită și cu alte tipuri de carne.
Marius Muntean, chef: ”Rubarba merge în general să o facem cu tot felul de cărnuri de rață, carne de porc, carne de vânat pentru că ea are un gust dulce-acrișor ceea ce ne ajută foarte mult.”
La final vă veți bucura de un preparat savuros cu rubarbă.