In articol:
În următoarele minute ne delectăm cu o rețetă simplă și delicioasă, care cu siguranță ne va lăsa gura apă. Alina Laufer ne-a pregătit o rețetă specială de colțunași.
Rețetă simplă și gustoasă de colțunai, pregătită de Alina Laufer
„Astăzi o să facem o rețetă tradițional moldovenească sau italienească, depinde cum doriți să o luați.
Avem nevoie de făină, apă, ou și sare pentru aluat. Pentru umplutură o să avem nevoie de brânză dulce, ouă și zahăr vanilat. Am pus aici un ou, puțină apă călduță, sare și o să punem puțină făină, nu toată. Acum îl mai frământăm puțin la mână, după care îl lăsăm să se odihnească 10-15 minute.
Umplutura pentru colțunașii noștri se face foarte foarte simplu. Amestecăm ouăle cu zahăr vanilat și brânza de vaci, formez pătrate pe care o să le umplem, punem umplutura după care umezim cu ajutorul degetului și sigilăm. Colțunașii sunt gata și o să-i fierbem în apă sărată până când se ridică la suprafață. Colțunașii sunt gata. O să le așezăm puțină smântână. Dragii mei, vă doresc poftă bună!”