Îngerul păzitor este entitatea care ne păzește pe drumul vieții. Spunea rugăciune care face minuni atunci când o rostești. Părintele Cleopa a declarat că puterea acestor cuvinte este mare și dacă este rostită constant ne va feri de orice rău lumesc.

Citeste si: Câte persoane au voie să participe la botez, cununie civilă şi religioasă sau nuntă în starea de alertă din 2021?

Rugăciune către Îngerul tău păzitor

„Sfinte îngere, cel ce stai înaintea la al meu suflet, nu mă lăsa pe mine, nici nu te depărta de mine.

Nu da loc celui viclean, ca să-mi stăpânească sufletul.

Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea cea drepta. Așa, sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului meu celui, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele mele și orice am greșit în această zi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru

frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin”.

rugăciune către îngerul păzitor
Rugăciune către Îngerul Păzitor.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși

Cine a fost părintele Cleopa

Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa a fost unul dintre cei mai cunoscuţi duhovnici şi predicatori pe care i-a avut Mănăstirea Sihăstria şi Moldova.

El s-a născut pe 10 aprilie 1912, în comuna Suliţa, din judeţul Botoşani, fiind botezat Constantin. Era al cincilea din cei zece copii pe care i-a avut familia Alexandru şi Ana Ilie.

Citeste si: Săptămâna Luminată 2021. Ce este interzis să faci în zilele de după Paște

Cleopa a fost ucenic al părintelui Paisie Olaru şi, în 1929. La 17 ani a mers către obștea schitului Sihăstria, alături de fratele mai mare, Vasile. Constantin a fost uns în monahism în august 1937, primind numele Cleopa.

Părintele Cleopa a ajuns egumenul schitului şi apoi a fost făcut arhimandrit când lăcaşul s-a ridicat la rang de mănăstire. Timp de 34 de ani neîntrerupt, din anul 1964 şi până în 1998, Ilie Cleopa a fost stareţ al mănăstirii Sihăstria, din Neamţ.

Citeste si: Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare creștină. Ce trebuie să faci de Paște, ca să-ți meargă bine tot anul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si