Close sidebar
Close sidebar

Rugăciune către Sf. Mucenic Calinic: Rostește această rugăciune și vei fi ferit de rele!

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Calinic ne apără de rele și ne ferește de boli! Iată când trebuie rostită

Andreea Stoica,

Rugăciune către Sf. Mucenic Calinic

[Sursa foto: Doxologia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rugăciune către Sf. Mucenic Calinic. În fiecare an, pe 29 iulie, creștin-ortodcși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Calinic. În această zi este bine să rostim rugăciunea pentru Sf. Calinic care ne apără de rele.

Sf. Mucenic Calinic s-a născut în anul 290, iar în timp ce se afla în centatea Ancira din Galatia a fost prins de păgâni. A fost presecutat, iar în final a fost aruncat în foc. Trupul Sfântului a fost găsit însă neatins de flăcări.

Citește și: Calendar ortodox 29 iulie 2023: Ce sărbătoare e sâmbătă?

Rugăciune către Sf. Mucenic Calinic

“Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, nu credeam şi nu doream să mor otrăvit”. Atunci, în umbra nopţii, un glas de taină i-a răspuns: „Nu vei muri de otravă.

Scoală-te şi fii sănătos, că nu după mult timp vei fi episcop la Râmnicu-Vâlcea, unde vei îndrepta Biserica şi clerul care este în scăzământ”.

Pomenirea ta cea purtătoare de lumină, Sfinte Ierarhe Calinic, veseleşte sufletele celor credincioşi; şi atingerea sicriului sfintelor tale moaşte sfinţeşte simţirile şi dăruieşte tămăduiri. Pentru aceasta, după datorie te cinstim pe tine şi cu bucurie îţi strigăm: Bucură-te, Părinte, de Dumnezeu însufleţite!

Doamne, Dumnezeul părinților noștri, Tu care ai scăpat neamul lui Israil din robia Egiptului și l-ai dus în Pământul făgăduinței, întoarce-ți privirile și către fiii României și-i luminează pe dânșii.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Raza Sfântului Duh întru tine sălăşluindu-Se, Preacuvioase, blând, smerit şi cu totul fără de răutate te-ai arătat; mângâierea celor scârbiţi, bogăţia celor lipsiţi, izbăvirea celor robiţi şi tuturor îndreptare.

Înţelepciunea cea de sus învăţând şi bogăţia faptelor bune agonisind, pe credincioşi i-ai luminat, Preasfinţite, veselind inimile dreptmăritorilor creştini cu cuvintele tale şi taberile demonilor sfărâmându-le. Drept aceea, răsplătirea ostenelilor tale ai luat, după vrednicie, primind cununa Darului Celui de Sus, Părintele nostru Calinic.

Roagă-te Lui Hristos Dumnezeu iertare de greşeli să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Cu focul Tău cel atotputernic, curăță inimile lor și revarsă asupră-le duh de Dreptate și de Frăție. Precum, în veacurile trecute, Tu le insuflai bărbăția și-i făceai a învinge pe cei ce voiau a le cotropi căminele, așa și astăzi, Doamne, insuflă-le iubirea de Țară, pentru ca toți să-și dea mâna spre a face binele.

Cu Sfântul Tău Duh, fă, Doamne, ca românii să aleagă pe cei mai vrednici și mai tari în credința lor, spre a sprijini dorințele folositoare Țării. Doamne, Dumnezeul părinților noștri, Tu ești Drept și Atotputernic; nu vei părăsi pe cei ce nădăjduiesc întru Tine. Ajută-i, Doamne, în ziua încercării, ca din inimă curată să poată lăuda Preasfânt Numele Tău şi în veacul veacurilor. Amin!”

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în postul Sf. Marii 2023. Ce reguli trebuie respectate înaintea marii sărbători din 15 august

Sursa: huff.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI