Ziua de 29 iunie 2024 este dedicată Sfinților Apostoli Petru și Pavel, fiind un prilej de rugăciune.

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel

”Voi, cei ce sunteți stâlpii Bisericii întemeiate pe piatra Hristos, luați aminte la rugăciunea noastră pe care cu umilință o aducem înaintea voastră!

Cei care v-ați pus sufletul pentru turma pe care ați păstorit-o pentru Hristos și întru Acesta v-ați îmbogățit sărăcind lumii, luați aminte și la starea noastră a creștinilor din aceste vremuri de pe urmă!

Întăriți pe păstorii noștri duhovnicești și întru cinste îi păziți, pe monahi și monahii întru curată nevoință îi ajutați, iar poporului cel evlavios, vă rugăm, credință și pocăință să îi insuflați.

Apărați-ne de bântuiala ereziilor, de sminteli și de rătăciri, de schisme și de dezbinări, de răcirea credinței și a dragostei dintre noi.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Trezvie duhovnicească ne dăruiți și de duhul lui antihrist ne păziți, ca să nu ne prindă înșelătorul în cursele sale cele viclene. Astfel încât, prin rugăciunile voastre, să aflăm milă de la Hristos, Dumnezeul nostru, și mântuire să dobândim. Amin” (sursa: ortodoxia.ro).

Rugăciune Sfinții Petru si Pavel

Rugăciune Sfinții Petru si Pavel

[Sursa foto: freepik]

Citește și: La mulți ani de Sf. Petru și Pavel 2024: Mesaje, urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica

Cine au fost Sfinții Apostoli Petru și Pavel?

Sfântul Petru, cunoscut inițial ca Simon, era un pescar din Galileea. Considerat primul episcop al Romei, Sf. Petru a fost martirizat în anul 64 d.Hr. sub domnia împăratului Nero. El este adesea reprezentat care fiind cel care deține cheile Împărăției Cerurilor.

Citește și: Rugăciune puternică înainte să călătorești cu avionul. Cum să te rogi pentru toată familia

Sfântul Pavel, cunoscut și sub numele de Saul din Tars, a fost un fariseu care a persecutat creștinii înainte de a avea o revelație divină pe drumul către Damasc. Convertirea sa a marcat începutul unei vieți dedicate propovăduirii Evangheliei. Sf. Pavel a scris multe dintre epistolele din Noul Testament și a fost martirizat în anul 67 d.Hr. la Roma.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si