In articol:
- Rugăciune de mulţumire către Sfântul Efrem
- Rugăciune de mulțumire. Cine a fost Sfântul Efrem
- Rugăciune de mulțumire. Minunile Sfântului Efrem
Rugăciune de mulţumire către Sfântul Efrem
"Sfinte Mare Mucenice Efrem, slabă este credinţa mea, săracă îmi este inima mea, risipită îmi este mintea şi nevrednic sunt de ajutorul tău; dar mare este dragostea ta faţă de tot omul care te cheamă în ajutor.
Citeste si: Rugăciunea pe care trebuie să o rostești, azi 17 ianuarie, pentru a-ți merge bine tot weekend-ul
Citeste si: Rugăciune de Bobotează! Ce să rostești în această zi pentru sănătate și noroc
Rugăciune de mulțumire. M-ai ajutat, Sfinte Efrem, când grele încercări şi teamă m-au cuprins, iar acum sfinte primeşte mulţumirea, recunoştinţa şi dragostea mea, ca ale unui rob nevrednic. Aşa cum ai împlinit cererile mele, întăreşte-mă să împlinesc şi eu poruncile lui Dumnezeu.
Te rog, ocroteşte cu rugăciunile tale şi pe robii lui Dumnezeu (numele), pe toţi cei care mi-au cerut să mă rog pentru dânşii, pe toţi cei bolnavi, necăjiţi sau ispitiţi, pe toţi cei care au nevoie de ajutorul tău, şi pe tot poporul binecredincios. Amin.", rugăciune de mulțumire către Sfântul Efrem.
Rugăciune de mulțumire. Cine a fost Sfântul Efrem
Sfântul Efrem cel Nou ar fi fost un monah grec ucis de turcii otomani, după ce ar fi fost chinuit vreme de 8 luni de aceștia pentru a renunța la credință. A fost întâi canonizat de Biserica Ortodoxă Greacă în anul 1998, urmată de alte biserici ortodoxe.
Rugăciune de mulțumire. Viața sfântului este cunoscută datorită unor serii de revelații avute de monahia Makaria Desipri în cursul anului 1950.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cu toate că nu există documente istorice care să ateste cele relatate de monahia Makaria, datorită numeroaselor minuni săvârșite și mărturisirilor creștinilor (ortodocși), aceasta nu a constituit un impediment în procesul de canonizare și recunoaștere a sfântului ca atare. Acest caz este unul de excepție pentru bisericile ortodoxe, fiind o mărturie pentru modul în care sfântul s-a impus în viața credincioșilor ortodocși din timpurile noastre, deși au trecut mai bine de 500 de ani de la presupusa sa moarte martirică până la descoperirea sa.
Moaștele sale au fost depuse în mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri.
Rugăciune de mulțumire. Minunile Sfântului Efrem
Sfântul Efrem este considerat a fi vindecător de boli incurabile (cancere), de depresii, de dependențe (droguri, alcool, tutun etc.). Mai mult decât atât, se spune că are darul de a vindecă pântecele mamelor ce nu pot avea copii.