In articol:
Sfânta Cuvioasă Parascheva este una dintre cele mai iubite sfinte, cunoscută pentru ajutorul pe care îl oferă celor aflați în suferință sau încercați de greutăți. Iubitp cu evlavie de credincioși din toată lumea, moaștele sale se află la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde anual, mii de pelerini vin să ceară sprijin și binecuvântare.
Rugăciunea către Sfânta Parascheva este considerată un mijloc puternic de a găsi alinare în momente de cumpănă și de a scăpa de necazuri și griji.
Rugăciunea către Sfânta Cuvioasă Parascheva
Rugăciunea adresată Sfintei Parascheva este citită de cei care se află în momente dificile, care caută liniște, ajutor sau protecție. Se crede că ea mijlocește pentru cei care o invocă cu credință și sinceritate, îndepărtând necazurile, suferințele și grijile zilnice.
Citește și: Când începe pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași. Noutate importantă în 2024
Iată o rugăciune către Sfânta Parascheva, care te poate ajuta să depășești momentele grele:
”Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le
Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Cum au fost descoperite de fapt moaștele Sfintei Parascheva. Semnul divin care s-a petrecut
Sfânta Parascheva – Ocrotitoarea celor încercați
Sfânta Parascheva este invocată adesea în momentele de cumpănă, fiind considerată ocrotitoarea celor bolnavi, celor care trec prin suferințe trupești și sufletești. Multe persoane mărturisesc că au simțit ajutorul ei în momente critice, când și-au pus nădejdea în puterea rugăciunii.