Rugăciunea de marți care te ajută să-ți luminezi mintea. Rostește-o și vei avea parte de prosperitate. Tot azi în calendarul ortodox sunt pomeniți Sfinții Șapte Tineri: Maximilian, Exacustodian, Iamvlih, Martinian, Dionisie, Ioan si Constantin. Au trăit în vremea împăratului Deciu, între anii 249-251 și au fost ostași. Ei au fost cei care au refuzat să ia parte la un eveniment păgân și s-au rugat la Dumnezeu ca toți creștinii torturați din cauza lor, să fie mântuiți.

Rugăciunea de marți care te ajută să-ți luminezi mintea

Rugăciunea de marți care te ajută să-ți luminezi mintea: „Doamne, Dumnezeul meu, osandit stau inaintea fetei Tale celei sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si saracia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie: O, izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata. Si ca sa-mi dai acest dar, Stapane, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, invatatorule al pocaintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu care ai auzit glasul Parintelui ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumbel pogorandu-se peste El.

Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu care stai in cer inaintea Judecatorului vesnic, si fa-L sa se indure de mine, caci ai multa indrazneala la iubirea Lui.

Intinde mana aceea cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu.
O, Proorocule, lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc pana la sfarsitul vietii mele.

Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu. Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor adormiti, sa-i odihneasca in necazurile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Sale. Amin.”.

Citeste si: OMS: Efectele pandemiei se vor resimţi şi în următoarele decenii

Citeste si: Orașul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus. Anunțul OMS

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Un cunoscut medic din România, infectat cu coronavirus

Povestea celor Șapte Șfinți Tineri 

Sfinții Șapte Tineri au decis să se ascundă într-o peșteră când au aflat că numele lor au fost citate în fața împăratului. La aflarea acestei vești, împăratul a poruncit zidirea peșterii, pentru ca aceștia să fie pedepsiți și să moară de foame. Și pentru ca faptele lor să fie ținute minute, Teodor și Rufin, doi creștini, au scris pe două table de plumb viața lor și le-au pus lângă pietrele ce astupau peștera.

rugăciunea de marți

După o săptămână de la trezirea lor, Sfinții Șapte Tineri au adormit somnul morții, în așteptarea Învierii de obște. Împăratul Teodosie a vrut să le așeze trupurile în racle de aur, însă, tinerii i-au apărut in vis și i-au cerut să fie lasați în peștera în care au fost zidiți.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Tot astăzi, românii sărbătoresc și Aducera moaștelor Cuvioasei Mucenite Evdochia, Sfântul Mucenic Tatuil și Sfințitul Mucenic Cosma Etolianul.

Citeste si: Supermodelul Coco Rocha va deveni mamă pentru a treia oară: „Vom trece cu bine și peste asta”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si