Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate.  Rugaciunea spusa cu credinta si smerenie salveaza sufletul si vindeca trupul de boli.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Aceasta este rugăciunea pe care este bine să o rostești sâmbăta

”Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus

de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai.

Citeste si: Rugăciune la icoana Măicii Domnului pentru „Bucurie Neașteptată”

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta.
Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate!

Citeste si: Rugăciune pentru bolnavi către Mântuitorul Iisus Hristos

Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă.

Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate.   Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin”.

Aceasta este rugăciunea zilei de sâmbătă confom doxologia.ro

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Puterea rugăciunilor

Părintelui Dumitru Stăniloae:

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Rugați-vă unii pentru alții” (Iacob 5, 16)

Sfânta Scriptură ține în mare cinste rugăciunea. Pe fiecare pagină vorbește despre puterea și roadele rugăciunii. În rugăciune se înfăptuiește legătura omului credincios cu Dumnezeu.

Citeste si: Rugăciune de mulţumire. Cum să fii recunoscător pentru ajutorul primit

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Pentru omul care se află în starea de rugăciune, Dumnezeu nu mai este numai o te-mă de gândire, ci o realitate prezentă în fața lui.

În momentele de rugăciune creștinul nu este singur, chiar dacă nu e în legătură cu nimeni dintre oameni, ci vorbește cu Dumnezeu, mai bine zis este în dialog cu Dumnezeu, întrucât nu numai el vorbește către Dumnezeu, ci și Dumnezeu vorbește către el, răspunzând cu făgăduințele, cu asigurările și cu mângâierile Lui la cererile celui ce se roagă, la grijile și la durerile acestuia.

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Puterea lui Dumnezeu i se comunică omului

De aceea, din rugăciune îi vine celui ce se roagă liniștire, răbdare, nădejde și înseninare, oricare ar fi necazurile care îl învăluie; îi vine răbdare în a suporta greutățile și putere de a stărui în efortul pentru învingerea lor.

Prin rugăciune, puterea lui Dumnezeu se comunică omului care se află în convorbire cu El.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De cele mai multe ori omul credincios nu se roagă numai pentru sine, ci și pentru alții.

Citeste si: Rugăciune către Dumnezeu. Te apără de toate relele

Chiar și atunci când se roagă pentru sine, se roagă să fie folositor altora. La rândul ei, grija pentru alții în rugăciunea lui, dragostea de alții, dă un plus de putere celui ce se roagă, face ca rugăciunea lui să fie și mai caldă.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Despre puterea deosebită a rugăciunii făcute pentru alții amintim cuvintele pline de un bo-gat și adevărat conținut ale Sfântului Apostol Iacob, cuprinse în epistola sa: „Rugați-vă unul pentru altul, ca să vă vindecați, că multă putere are rugăciunea dreptului în lucrarea ei” (Iacob 5, 16).

Dumnezeu, Care a creat și susține prin suflet viața și organizarea trupului, Își comunică puterea întăritoare și susținătoare a sufletului și prin acesta puterea de susținere și de refacere a organizării echilibrate a trupului, prin firul rugăciunii. Prin acest fir se înfăptuiește transfuzia de putere de la Dumnezeu la sufletul și trupul nostru.

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Rugaciunea de sâmbătă. Echilibru prin rugăciune

Dumnezeu poate aduce astfel prin rugăciune o îndreptare sau o întărire în starea tulburată sau slăbită a trupului, făcând ca substanțele infuzate în el ca medicamente să se încadreze deplin în organismul trupului și să-i refacă echilibrul tulburat, sau să restabilească acest echilibru chiar și atunci când substanțele medicale infuzate se dovedesc fără efect.

Citeste si: Arsenie Boca- rugăciune de dimineață

De câte ori nu ne spun medicii: trebuie să-ți menții curajul, trebuie să fii optimist, să ai încredere, trebuie să te ferești de supărări, nu te lăsa deprimat de insuccese, de piedicile ce ți se pun de către cei ce nu-ți vor binele, de durata bolii! Fără aceasta, medicamentele nu-ți pot fi de mare folos.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Dar când poate câștiga credinciosul mai multă încredere, decât atunci când simte prin ru-găciune că este în comuniune cu Dumnezeu? Sfântul Apostol Iacob spune direct că prin rugăciune nu ne vindecăm numai pe noi înșine, ci și unii pe alții.

Aceasta pentru că rugăciunea făcută pentru alții, când este însuflețită de o mare grijă iubitoare față de ei, este mai puternică decât rugăciunea pentru noi înșine. Rugăciunea aceasta este plină de forță și de efect, spune Sfântul Apostol Iacob.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Rugăciunea pentru alte persoane

Dacă rugăciunea în general nu este o simplă înșirare de cuvinte, ci e plină de putere, cu atât mai mult rugăciunea pentru alții poartă în ea putere, poartă puterea ființei noastre, mobilizată și sporită de puterea lui Dumnezeu, spre cei pentru care o facem.

Gândul și cuvântul nostru bun îndreptate spre altul îi duc aceluia putere, căci noi nu suntem separați unul de altul în planul nevăzut, atunci când suntem legați prin iubire.

Citeste si: Rugăciune puternică pentru sănătate. Puțini credincioși o știu

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Cu atât mai mult îi duc aceluia puterea gândul și cuvântul nostru, când sunt gând și cuvânt de rugăciune, când îl prindem și pe acela în legătura noastră cu Dumnezeu. Atunci, de la noi la el curge nu numai puterea ființei noastre, ci și puterea lui Dumnezeu care e în noi prin rugăciune.

În rugăciunile ce le facem unii pentru alții nu ne unim numai cu Dumnezeu, ci și unii cu al-ții în Dumnezeu.

Rugăciune pentru sănătate. Puterea lui Dumnezeu

Puterea lui Dumnezeu circulă atunci în noi. Așa circulă puterea lui Dumnezeu în noi toți care ne rugăm împreună și unii pentru alții în vremea Sfintei Liturghii. Și prin însuși acest fapt rugăciunea este o valoare și o mângâiere prin ea însăși.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Este o bucurie și o mângâiere să putem zice unii către alții ceea ce a spus Sfântul Apostol Pavel: „Sunteți în inimile noastre, ca împreună să murim și împreună să trăim” (2 Corinteni 7, 3).

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Propriu-zis, cei ce au pe alții în inima lor și prin aceasta Îl au pe Dumnezeu Însuși nu mai mor, sau chiar dacă mor, ei sunt vii în vecii vecilor. Și aceasta este Biserica, ca unitate în Dumnezeu: prezența unora în inimile celorlalți.

Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate
Rugaciunea de sambata - Rugaciune pentru sanatate

Citeste si: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată

Această uni-tate este înfăptuită și trăită mai ales în rugăciunile unora pentru alții.

Dă-ne, Doamne, duhul acestei rugăciuni în toată vremea, ca odată cu aceasta să avem uni-rea cu Tine și cu ceilalți, să avem viața care nu se sfârșește.

Rugaciunea de sâmbătă. Rugăciune pentru sănătate. Căci viața este una cu dragos-tea și dragostea în veci nu piere. Dă-ne să Te lăudăm cu o gură și cu o inimă, adică în de-plina unitate a dragostei neîncetate și veșnice. Amin!

Sursa: basilica.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si