Astfel, din cea mai cunoscută rugăciune din lume va fi eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine „nu ne abandona ispitei”.

„Tatăl Nostru”, una dintre cele mai cunoscute rugăciuni din lume se modifică

Această modificare privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Papa Francisc a dorit această noua versiune a rugăciunii „Tatăl Nostru”,

așadar a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Nu în ultimul rând, în vederea Crăciunului, ar putea exista un nou protocol pentru cea mai ascultată Liturghie a anului, informează ANSA. De exemplu, ar putea fi întocmite câteva indicații, de la program până la prezență, de la coruri la procesiuni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Sfântul Andrei. Rugăciunea puternică care te apără de rele tot anul 2021

Printre problemele care urmează să fie rezolvate, este vorba despre cea a programului, cu o posibilă prelungire de o oră sau două, pentru seara de 24 decembrie, până la instituirea măsurilor de restricție (în prezent ora 22:00), pentru a garanta participarea la „Liturghia de la miezul nopții”.

Ar trebui să aibă loc controale riguroase la intrări, respectând numărul maxim al celor care pot sta într-o biserică, garantând distanțarea socială pentru toți. Indicații ar putea fi impuse și pentru persoanele care pot sta în altar, precum și pentru coriști.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si