Close sidebar
Close sidebar

Rugăciunea „Tatăl Nostru” se modifică. Care este noua versiune

Duminică, 22 noiembrie, a fost ultima zi când rugăciunea „Tatăl Nostru” cunoscută de toți credincioșii a fost recitată la Liturghie. Din data de 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, noua rugăciune intră în vigoare în majoritatea eparhiilor italiene. Însă, pentru celelalte biserici va fi timp să se pună în temă cu noile formule până la Paștele 2021, transmite agenția italiană ANSA, citată de Rador.

Alina Raducu,

Rugăciunea „Tatăl Nostru” se modifică. Care este noua versiune

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, din cea mai cunoscută rugăciune din lume va fi eliminat versetul „nu ne duce în ispită”, care devine „nu ne abandona ispitei”.

„Tatăl Nostru”, una dintre cele mai cunoscute rugăciuni din lume se modifică

Această modificare privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Papa Francisc a dorit această noua versiune a rugăciunii „Tatăl Nostru”, așadar a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Nu în ultimul rând, în vederea Crăciunului, ar putea exista un nou protocol pentru cea mai ascultată Liturghie a anului, informează ANSA. De exemplu, ar putea fi întocmite câteva indicații, de la program până la prezență, de la coruri la procesiuni.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Citeste si: Sfântul Andrei. Rugăciunea puternică care te apără de rele tot anul 2021

Printre problemele care urmează să fie rezolvate, este vorba despre cea a programului, cu o posibilă prelungire de o oră sau două, pentru seara de 24 decembrie, până la instituirea măsurilor de restricție (în prezent ora 22:00), pentru a garanta participarea la „Liturghia de la miezul nopții”.

Ar trebui să aibă loc controale riguroase la intrări, respectând numărul maxim al celor care pot sta într-o biserică, garantând distanțarea socială pentru toți. Indicații ar putea fi impuse și pentru persoanele care pot sta în altar, precum și pentru coriști.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI