În timpul rugăciunii din faţa sfintei Coroane de spini, una dintre relicvele sacre de la Notre-Dame salvată din incendiul de la 15 aprilie 2019, arhiepiscopul Michel Aupetit a amintit de "uimirea" şi "impulsul la nivel global" care au urmat pentru ca edificiul "să fie reconstruit, restaurat".

Citeste si: Ciolacu: Guvernul ne anunţă că am ajuns la fundul sacului, înainte să fi dat măcar un singur 1 leu

Vinerea Sfântă marchează moartea lui Iisus şi doliul Bisericii, nu este vorba despre o slujbă, aşa cum a fost ceremonia din iunie 2019, la două luni de la incendiu.

Rugăciuni în Catedrala Notre-Dame goală, în Vinerea Mare, la un an de la incendiu

În plină criză sanitară, prelatul francez al Bisericii Catolice a amintit că "în această săptămână sfântă, lumea întreagă este lovită de o pandemie care răspândeşte moarte şi ne paralizează".

Citeste si: Informații oficiale: Numărul femeilor care au contractat coronavirus, mai mare decât al bărbaţilor

Între mai multe sonate de Bach cântate de violonistul Renaud Capuçon, actorii Philippe Torreton şi Judith Chemla, în combinezoane albe şi cizme în timp ce decontaminarea de plumb în edificiu nu s-a încheiat, au citit texte de Paul Claudel, Francis Jammes şi Maica Tereza.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: ANPC a închis Piaţa Rahova din Bucureşti şi pescăria din Piaţa Moghioroş

Rugăciuni în Catedrala Notre-Dame goală, în Vinerea Mare, la un an de la incendiu

La 16 martie, şantierul catedralei a fost închis din cauza coronavirusului, pentru a nu prezenta riscuri pentru muncitori.

În Joia Sfântă, Aupetit, pe esplanada Bazilicii Sacré-Coeur de pe dealul Montmartre, a binecuvântat capitala franceză şi pe locuitorii săi.

Citeste si: Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!

Din cauza măsurilor de izolare, de Paşte, duminică, nu va avea loc nicio slujbă.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si