Close sidebar
Close sidebar

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Căpșunile pot fi integrate cu ușurință în numeroase deserturi fresh, de vară. Iată una dintre ele!

Laura Macovei,

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!

[Sursa foto: colaj]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Una dintre cele mai delicioase rețete este cea de rulouri umplute cu spumă de căpșuni.

Iată de ce ai nevoie!

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni

Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Un desert savuros pentru mesele cu familia și prietenii!

[Sursa foto: PixaBay]

Ingrediente:

 

  • 300 de grame de aluat foietaj cu unt
  • ½ de porție de spumă de căpșuni sau 250 de grame de frișcă bătută și îndulcită cu zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru finisat
  • făină pentru presărat planul de lucru

Citește și: VIDEO- Rubarba este o plantă foarte folosită în România. Cum putem obține un preparat gustos cu rubarbă

 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mod de preparare: Se aprinde cuptorul și la 180°C. Se presară planul de lucru cu făină. Se întinde apoi foietajul subțire pentru aceste rulouri. Foietajul, care trebuie să fie rece, de la frigider, se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.

Cu un cuțit bine ascuțit sau cu rola de patiserie, se decupează tot aluatul în fâșii cu lățimea de 2 cm.

Fâșiile de aluat de foietaj se înfășoară pe bucățile de tulei. Se petrece ușor o altă fâșie de aluat peste prima și se continuă procesul. Rulăm aluatul până ce forma este înfășurată în acesta pe o lungime de aproximativ 12-13 cm.

Se așează rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.

Tava cu rulourile formate pe tulei se coace în cuptorul preîncins la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.

Umplutura, fie că este spumă de căpșuni, fie că este frișcă (neapărat din smântână dulce, naturală) se pune într-un poș. Cu ajutorul acestuia, se umplu pe rând rulourile, manipulându-le delicat, fiind destul de fragile.

Se aranjează rulourile pe un platou, se pudrează cu zahăr pudră vanilat și sunt gata de degustare.

Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară

Poftă bună!

 
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI