In articol:
Rulouri umplute cu spumă de căpșuni. Una dintre cele mai delicioase rețete este cea de rulouri umplute cu spumă de căpșuni.
Iată de ce ai nevoie!
Rulouri umplute cu spumă de căpșuni
Ingrediente:
- 300 de grame de aluat foietaj cu unt
- ½ de porție de spumă de căpșuni sau 250 de grame de frișcă bătută și îndulcită cu zahăr vanilat
- zahăr pudră pentru finisat
- făină pentru presărat planul de lucru
Citește și: VIDEO- Rubarba este o plantă foarte folosită în România. Cum putem obține un preparat gustos cu rubarbă
Mod de preparare: Se aprinde cuptorul și la 180°C. Se presară planul de lucru cu făină. Se întinde apoi foietajul subțire pentru aceste rulouri. Foietajul, care trebuie să fie rece, de la frigider, se întinde într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm.
Cu un cuțit bine ascuțit sau cu rola de patiserie, se decupează tot aluatul în fâșii cu lățimea de 2 cm.
Se așează rulourile într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, cu distanță între ele.
Tava cu rulourile formate pe tulei se coace în cuptorul preîncins la 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.
Umplutura, fie că este spumă de căpșuni, fie că este frișcă (neapărat din smântână dulce, naturală) se pune într-un poș. Cu ajutorul acestuia, se umplu pe rând rulourile, manipulându-le delicat, fiind destul de fragile.
Se aranjează rulourile pe un platou, se pudrează cu zahăr pudră vanilat și sunt gata de degustare.
Citește și: Rețetă dulceață de căpșuni. Perfectă pentru deserturile din zilele de vară
Poftă bună!