Close sidebar
Close sidebar

Rusia avertizează Turcia: Siguranţa avioanelor militare în Siria nu mai poate fi garantată

Ministerul rus al Apărării a avertizat duminică Turcia că Moscova nu poate garanta siguranţa avioanelor turceşti care zboară în Siria, în urma anunţului făcut de Damasc că închide spaţiul aerian din regiunea Idlib.

A.M.S.,

razboi siria

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    Avertismentul a venit după ce trupele turceşti au doborât două avioane siriene în Idlib, într-o intensificare puternică a acţiunilor lor militare în urma morţii a zeci de militari turci în regiune, săptămţna trecută, scrie news.ro.

    ”În aceste condiţii, conducerea contingentului militar rus din Siria nu poate garanta siguranţa zborurilor turce pe cerul sirian”, a declarat contraamiralul rus Oleg Zhuravlev.

    Citeste si: Atac aerian în Siria: Peste 30 de soldați au fost uciși

    razboi siria

    Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Începând de joi, Ankara şi-a intensificat atacurile, inclusiv cu drone, împotriva forţelor siriene susţinute de Rusia, în urma morţii a 33 de soldaţi turci, într-un atacat aerian întreprins de forţele siriene.

    Citeste si: Începe războiul? Decizia neașteptată luată de Rusia

    Turcia a desfăşurat luna trecută mii de soldaţi şi vehicule militare în nord-vestul Siriei, în provincia Idlib, pentru a împiedica avansarea forţelor guvernamentale siriene, care au provocat refugierea a 1 milion de oameni spre graniţa cu Turcia.

    razboi siria

    Citeste si: Şapte combatanţi sirieni şi iranieni ucişi în atacuri israeline în Siria

    Turcia găzduieşte deja 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, iar Ankara este hotărâtă să împiedice venirea altor migranţi din Siria. De asemenea, Ankara a permis migranţilor să pornească spre Uniunea Europeană, pentru a presa UE să o sprijine în criza siriană.

    razboi siria

    Citeste si: Nostradamus și Baba Vanga, previziuni cutremurătoare pentru 2020! INCREDIBIL, cei doi mari clarvăzători au anunțat aceleași lucruri

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI