Ucraina a doborât 15 rachete rusești în timp ce președinta Comisiei Europene se află într-o vizită simbolică la Kiev, de 9 mai- Ziua Europei.

Citește și: VIDEO- Ucraina a doborât cele 35 de drone trimise de Rusia duminică noaptea

„Nu au avut loc lovituri, atacul a fost fără victime”, spune șeful administrației militare citat de Kyiv Post.

Kievul, atacat într-o zi simbolică

Kievul a fost atacat din nou peste noapte, rachete rusești fiind interceptate deasupra capitalei Ucrainei.

Șeful forțelor armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, a declarat că Rusia a lansat un total de 25 de rachete – inclusiv Kh-555 mai mari – în toată țara, dintre care 23 au fost doborâte.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rachete ale Rusiei, doborâte de Ucraina

Rachete ale Rusiei, doborâte de Ucraina

[Sursa foto: Kyiv Post]

Ziua Europei, celebrată la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns marţi la Kiev pentru un dialog cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Şefa executivului european a călătorit cu un tren de noapte, din Polonia.

Înainte de sosirea ei, la Kiev au sunat timp de două ore sirenele de alarmă antiaeriană.

Ursula von der Leyen a declarat că principalele obiective ale Uniunii Europene sunt creşterea presiunilor asupra Rusiei, asigurarea implementării complete a sancţiunilor şi închiderea tuturor căilor de ocolire a acestora.

Ziua Europei vs. Ziua Victoriei

Ucraina începe să sărbătorească din acest an Ziua Europei, conform unui decret semnat luni de Zelenski.

Astfel, ucrainenii nu vor mai aniversa capitularea Germaniei naziste în 9 mai, după tradiţia preluată de Rusia de la fosta Uniune Sovietică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi, în timpul paradei militare din Piaţa Roşie de la Moscova cu prilejul Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, că lumea se află în prezent într-un punct de cotitură şi a acuzat ţările occidentale că orchestrează un război împotriva Rusiei.

"Astăzi, civilizaţia se află din nou la un punct de cotitură. Împotriva patriei noastre a fost din nou declanşat un adevărat război, însă noi vom învinge terorismul internaţional, îi vom apăra şi pe locuitorii din Donbas, ne vom asigura securitatea", a declarat preşedintele rus.

Vladimir Putin a susţinut că Rusia vrea "un viitor paşnic şi liber", şi că pentru ea "nu există popoare inamice nici în Vest, nici în Est".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si