Volodymyr Zelensky a postat o imagine cu clădirea în flăcări în urma atacului de sâmbătă seară, în apropiere de Kupiansk, în regiunea Kharkiv, informează BBC.

Volodimir Zelenski i-a numit pe făptași ”bestii”

"Numai această crimă de război spune totul despre agresiunea rusă", a spus el.

Citește și: Aleksei Navalnîi, condamnat la alți 19 ani în spatele gratiilor. Politicianul rus a fost găsit vinovat pentru o serie de noi acuzaţii

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

[Sursa foto: Volodimir Zelenski - Facebook]

Rusia nu a făcut niciun comentariu. Ea a negat anterior toate acuzațiile de luare în vizor a civililor- sau de crime de război. Orașul Kupiansk și localitățile din apropiere au fost cucerite de trupele rusești în primele zile ale invaziei la scară largă a Moscovei în Ucraina, lansată în februarie 2022. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Zona a fost eliberată în timpul unei contraofensive ucrainene în septembrie anul trecut, dar este supusă zilnic rachetelor și bombardamentelor. Într-o postare pe rețelele de socializare, Zelensky i-a descris pe făptași drept "bestii". 

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

[Sursa foto: Volodimir Zelenski - Facebook]

"Înfrângerea teroriștilor este o chestiune de onoare pentru toți cei care prețuiesc viața", a adăugat el. Zelensky nu a oferit detalii despre victime. Dar oficialii locali au postat ulterior aceeași imagine, adăugând detalii despre atacul asupra a ceea ce au descris ca fiind o clădire nerezidențială. 

Ucraina a lovit un petrolier rusesc

Președintele Zelensky a mai spus că, sâmbătă, Rusia a efectuat separat un atac cu rachete, vizând o companie aeronautică condusă de grupul Motor Sich în regiunea Khmelnytskyi din vestul țării. Duminică, apărarea aeriană a Rusiei a distrus o dronă în timp ce se apropia de Moscova, a declarat primarul orașului, Serghei Sobyanin. Săptămâna trecută, o clădire de birouri din Moscova a fost lovită două zile la rând de drone ucrainene, au declarat autoritățile ruse. 

Citește și: Rusia amenință cu bombardarea oricărei nave care navighează către sau dinspre Ucraina. Circa 100 de nave așteaptă la intrarea pe canal din Marea Neagră

Unul dintre cele mai mari petroliere rusești a fost lovit de o dronă maritimă, cea mai recentă lovitură dintr-o campanie militară ucraineană care folosește vehicule fără pilot.

Unul dintre cele mai mari petroliere rusești a fost lovit de o dronă maritimă, cea mai recentă lovitură dintr-o campanie militară ucraineană care folosește vehicule fără pilot.

[Sursa foto: Colaj Al Jazeera & CNN]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ucraina nu a recunoscut în mod public că a efectuat astfel de atacuri. De asemenea, Moscova a acuzat sâmbătă Ucraina că a lovit un petrolier rusesc cu 11 membri în Marea Neagră- al doilea astfel de atac cu drone pe mare în tot atâtea zile. Oficialii ruși din domeniul maritim au declarat că sala motoarelor petrolierului Sig a fost avariată în atacul din strâmtoarea Kerch. Nimeni nu a fost rănit. 

Strâmtoarea Kerch face legătura între Marea Neagră și Marea Azov, separând Crimeea- peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014- și peninsula rusă Taman. Ucraina nu a făcut niciun comentariu public. Dar o sursă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene a declarat pentru BBC că a fost folosită o dronă maritimă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si