Acum câteva luni, secţiunea germano-poloneză a conductei Yamal a inversat fluxul de gaze spre est, deoarece clienţii din Polonia au apelat la proviziile stocate în Germania, în loc să cumpere mai mult gaz rusesc la preţuri mai ridicate.

Datele operatorului Gascade arătau un flux de gaze de 4,3 milioane de kilowați-oră (kWh/h) către Polonia din Germania prin conducta Yamal-Europa.

Rusia amenința cu întreruperea livrărilor de gaze naturale către Germania

Debitele prin Nord Stream 1 au fost constante la 71.952.390 kWh/h, au arătat datele operatorului. În urmă cu o săptămână, în urma sancțiunilor occidentale, Rusia amenința cu întreruperea livrărilor de gaze naturale către Germania și avertiza că prețul petrolului va ajunge la peste 300 de dolari barilul.

Citeste si: Când ar urma să se încheie războiul. Anunțul a fost făcut de consilierul lui Zelenski

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Livrările instabile de gaze din Rusia şi cererea mare de combustibil au dus la o creştere a preţurilor la gaze în Europa.

Gazprom a declarat că trimite în continuare gaz în Europa prin Ucraina, în conformitate cu solicitările clienţilor.

Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din cererea europeană de gaze

Gazul rusesc reprezintă aproximativ 40% din cererea europeană de gaze, în timp ce conducta Yamal-Europa preia în jur de 15% din gazul rusesc care trebuie să ajungă în Europa.

Citeste si: Cât de mult depinde România de Rusia? Ce resurse importăm de la ruși și putem lua din alta parte

De asemenea, preţul petrolului a continuat să scadă, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, după ce discuţiile dintre rusia și Ucraina au atenuat temerile privind întreruperi ale aprovizionării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si