”Nu există încă un comunicat din partea rusă, dacă aceasta reprezintă îndeplinirea ultimatumului cu care a amenințat recent Vladimir Putin. Comunicatele oficiale pe această temă sunt așteptate în cursul zilei de astăzi (marți- n.r.)", informează site-ul polonez Onet.pl, citat de businessinsider.com.pl.

De asemenea, grupul rus Gazprom va suspenda livrările de gaze către Bulgaria începând de miercuri, a anunțat marți seară guvernul, invocând refuzul său de a se conforma noilor cerințe ale furnizorului, potrivit AFP.

Rusia a oprit livrările de gaz către Polonia

”Informația, mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze și apoi despre suspendarea acestuia, marți, a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât și Companiei poloneze de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor”, a raportat Onet.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Business Insider din  Polonia  a transmis o întrebare oficială pe această temă atât către PGNiG, cât și către Gaz-System, dar încă nu a primit răspuns.

Citeste si: Maia Sandu: Exploziile din Transnistria „pornesc de la forțe din interiorul regiunii”. Nivelul de alertă a fost ridicat

Nivelul de radiații de la fosta centrală nucleară Cernobîl este „anormal”, după ocupația rusă

„Nivelul de radioactivitate este, aș spune, anormal”, a spus Grossi reporterilor la fața locului, fără a oferi cifre precise. „Nivelurile (de radioactivitate) au crescut în anumite momente când rușii aduceau echipamente grele în zonă și când au plecat”, a adăugat el, subliniind că AIEA monitorizează situația „zilnic”.

Citeste si: Amanta lui Vladimir Putin a apărut de curând în public. Este singura persoană din cercul lui Putin ocolită de sancţiunile SUA

Puțin mai devreme, șeful AIEA considerase „absolut anormală” și „foarte, foarte periculoasă” ocuparea sitului Cernobîl de către armata rusă, care a început pe 24 februarie și s-a încheiat pe 31 martie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si