Punctele focale ale conflictului din regiunea industrială Donețk sunt în jurul orașelor Bakhmut, Soledar și Avdiivka, care au cunoscut cele mai grele lupte de când forțele ruse au invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Citește și: Volodimir Zelenski, o nouă promisiune făcută ucrainenilor: ” nu vom ceda niciun centimetru de teritoriu în est”

„Activitatea ocupanților rămâne la un nivel extrem de ridicat- zeci de atacuri în fiecare zi”, a

spus Zelenski în discursul său video de marți seara.

"Rușii suferă pierderi extrem de mari, dar prioritățile lor nu s-au schimbat- să ajungă la granița administrativă a regiunii Donețk. Nu renunțăm la nici un centimetru din pământul nostru acolo", a precizat liderul de la Kiev.

Număr record de soldați ruși uciși într-o singură zi

Armata ucraineană susține că peste 700 de militari ruși au fost uciși într-o singură zi de război.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat marți într-o postare pe Facebook că un total de 710 de soldați ruși au fost „eliminați”.

Citește și: Începe bătălia pentru orașul Herson. "Rușii ne pregătesc o capcană", spun oficialii de la Kiev

Autoritățile din Ucraina au spus că un număr semnificativ de ruși au fost uciși în regiunea Donețk. Potrivit acestora, „cele mai mari pierderi” au fost în apropierea orașului Avdiivka și în Bakhmut, pe care forțele ruse se luptă să-l captureze de luni de zile.

Ucraina a susținut, de asemenea, distrugerea a 15 tancuri rusești, 24 de vehicule blindate, nouă sisteme de artilerie, patru drone tactice, un sistem antiaerian și un avion.

Citește și: VIDEO- Soldații ruși își acuză generalii „incompetenți” că îi trimit la moarte sigură în Ucraina

Potrivit unui raport de marți al Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), care citează presa rusă și postări Telegram, armata rusă ar fi făcut recent „un progres limitat sau deloc” pe linia frontului Donețk. 

Raportul ISW mai susține că victimele rusești din anumite părți ale regiunii Donețk „sunt mult mai grave” decât ceea ce armata rusă a fost dispusă să dezvăluie.

De la începutul invaziei în Ucraina, Rusia ar fi pierdut aproape 80.000 de soldați.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si