Close sidebar
Close sidebar

Rusia, acuzată că a bombardat o centrală nucleară din sudul Ucrainei

După problemele uriașe de la Zaporojie, o altă centrală nucleară din sudul Ucrainei este în centrul atenției internaționale în aceste zile. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Rusia că a bombardat intenționat perimetrul centralei de la Nikolaev.

Sorin Negru,

Kievul a acuzat luni Rusia că a atacat cea de-a doua centrală nucleară ca mărime a Ucrainei din sudul țării.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kievul a acuzat luni Rusia că a atacat cea de-a doua centrală nucleară ca mărime a Ucrainei din sudul țării.

Este cea mai recentă criză în jurul instalațiilor nucleare care a stârnit temeri de o urgență internațională.

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Agenția de energie nucleară a Ucrainei, Energoatom, a transmis luni că armata rusă „a efectuat un atac cu rachete” asupra amplasamentului industrial al centralei nucleare Pivdennoukrainsk.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Ar fi avut loc o „explozie puternică” la doar 300 de metri de reactoarele centralei.

Citeste si: Vladimir Putin cere liderilor din Kârgâzstan și Tadjikistan evitarea luptelor. Peste 139 persoane au fost rănite

Aflat în Polonia, generalul Mark Milley a avertizat în legătură cu potențialele reacții ale Rusiei la pierderea de teritorii în Ucraina.

Reacția lui Putin, imprevizibilă

„Războiul nu merge prea bine pentru Rusia în acest moment. Așa că este de datoria noastră, a tuturor, să ne menținem o stare de alertă ridicată”, a declarat șeful de Stat Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, la Varșovia.

Remarcile lui Milley au fost făcute după ce a vizitat o bază militară din Polonia care sprijină eforturile de război ale Ucrainei.

Reporterii au fost rugați să nu publice detalii specifice despre locație, potrivit Reuters.

Milley a avertizat că răspunsul lui Putin este imprevizibil și că războiul și-ar putea schimba rapid cursul.

„În desfășurarea războiului, pur și simplu, nu știi cu un grad ridicat de certitudine ce se va întâmpla în continuare. Din acest motiv, trebuie să urmărim foarte atent care vor fi reacțiile Rusiei la acest lucru”, a declarat Milley, potrivit Reuters.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI