Close sidebar
Close sidebar

Rusia, acuzată la ONU că folosește foamea ca armă de război

Rusia este acuzată că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. Situația este critică în mai multe regiuni din Orientul Mijlociu şi Africa, unde foametea afectează un număr de două ori mai mare decât în anul 2020.

Sorin Negru,

Vladimir Putin a declanșat un război care are efecte negative și în alte părți ale lumii

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia, la o întâlnire a miniştrilor de externe desfăşurată la sediul ONU din New York, că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. 

Citeste si: Rușii au lansat un atac cu rachete din Marea Neagră spre orașul Odesa

"Rusia conduce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, prin distrugerea silozurilor, străzilor şi a căilor ferate, Rusia a lansat un război al grânelor, provocând o criză alimentară globală", a declarat ministrul german de Externe.

Rusia blochează exportul a 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina

Până la izbucnirea războiului, Ucraina exporta lunar 5 milioane de tone de cereale prin porturile din Marea Neagră.

Acum, navele Federației Ruse blochează vasele internaționale venite să preia cereale încă înainte de război, iar însăși Ucraina singură nu poate transporta grâne pe mare.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foamete, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de COVID, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni", a mai spus Annalena Baerbock.

Citeste si: Cu ce armată se laudă Vladimir Putin. Militarii ruşi morţi în Ucraina: tineri, săraci şi proveniţi din minorităţi etnice

Potrivit guvernului german, Rusia blochează exportul a 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina, în primul rând către Africa de Nord şi Asia. O mare parte este blocată în portul Odesa.

Ucraina este unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume.

Secretarul general al ONU: Numărul celor care suferă de foame s-a dublat în ultimii doi ani

Secretarul general al ONU consideră că războiul din Ucraina a amplificat şi accelerat factorii care contribuie la criza alimentară globală.

Citeste si: Armata rusă are probleme mari cu resursele de război. „Nu mai vedem salve de rachete de croazieră"

"În doar doi ani, numărul persoanelor care suferă de insecuritate alimentară severă s-a dublat, de la 135 de milioane înainte de pandemie la 276 de milioane astăzi", a avertizat Antonio Guterres, potrivit Agerpres. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI